Patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/Zsolt Szigetvary, M.K./ATAImages

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održava sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve Porfirijem u Patrijaršiji u Beogradu.

Sastanak predsednika i patrijarha, koji je počeo u 12.00 sati, održava se dan nakon što je poglavaru Srpske pravoslavne crkve Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju i odlazak u Pećku patrijaršiju uoči Božića.

Patrijarh je naveo nakon zabrane da je krenuo u prvo i najvažnije sedište svoje crkve kako bi uoči Božića bio sa svojim narodom, ali da su vrata njegovog doma za njega bila zaključana.

Patrijarh Porfirije i Aleksandar Vučić Foto:Screenshot/Instagram/uducnostsrbijeav

„Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sedište svoje crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom“, naveo je patrijarh juče na svom Instagram nalogu.

Pročitajte još:

Dodao je da su vrata na njegovom domu za njega zaključana, a da se on moli Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savest svih ljudi.

Predsednik Vučić je, povodom zabrane ulaska patrijarhu Porfiriju na KiM, naglasio da se to nikad u istoriji nije dogodilo.

„I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno… Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više“, naveo je predsednik na svom Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

Bonus video: Patrijarh Porfirije poručio iz Peći: Srbi i Albanci zajedno da grade mir

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar