Aleksandar Vučić i Rade Basta Foto:Dragan Mujan/Nova.rs Zoran Vujasinović/Ministarstvo privrede

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je večeras da izjava ministra privrede Radeta Baste nije njegov "probni balon" i dodao je da će on lično obavestiti građane ako Srbija bude menjala svoju politiku.

Aleksandar Vučić je naveo da je rat u Ukrajini Srbiji doneo samo probleme i glavobolju i dodao je da je Srbija tri dana kasnije, izašla sa svojim stavom u kom je rekla da osuđuje narušavanje teritorijalnog integriteta. Vučić se zatim osvrnuo na izjavu ministra privrede Radeta Baste o sankcijama Rusiji.

„Kada kažu da puštam probne balone, znajte da se radi o laži. Ja nikada ne puštam probne balone, jer su se oni uvek bavili trikovima i prevarama, a ne ozbiljnom politikom. Moje ‘zaklinjem se’ traje od svih njihovih zaklinjanja“, rekao je Vučić.

„Najsmešnije je to da je Rade Basta Vučićev čovek. Idite lečite se“, rekao je Vučić i dodao da nikada nije razgovarao sa Bastom i da ga je na mesto ministra privrede postavio SPS-Jedinstvena Srbija.

„Neću da kažem da li sam se protivio ili ne… Kada budemo menjali politiku, ja ću da se obratim, neće niko drugi da se obraća, a da li će biti za mesec dana ili pet meseci – ne znam“, rekao je Vučić.

„Do sada je naša politika pametno i mudro izdržala, duže od godinu dana i sada će sigurno tu politiku da mi promeni Rade Basta. Ne igrajte se sa državom. Srbija ima svoju politiku i drži se i čuva svoju politiku“, rekao je on.

Dodao je da će zamoliti Bastu da sve što radi prvo obavesti svoje kolege, pa da tek onda izađe u javnost.

„Verujem i da mu je Ana već rekla, sve je to lepo što misliš, ali prvo obavesti svoje kolege o tome, pa tek onda izađi u javnost sa tim sa svim tim šupljim pričama. Shvatamo da si ti mnogo pametan“, rekao je Vučić i dodao da je Vlada je kolegijalan organ.

Šta je sve Vučić rekao na večerašnjoj konferenciji za novinare čitajte u našem lajv blogu.

***

BONUS VIDEO – Kraj Bastine avanture

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare