Foto:Milica Vučković/FoNet

Nakon izvinjenja Aleksandra Vučića upućenog Vladi Savezne Republike Nemačke povodom laži Bratislava Gašića iznetih u Narodnoj skupštini da bezbednosne službe ove države kriju ubice Olivera Ivanovića, Demokratska stranka zahteva dublje izvinjenje građanima Srbije. U istom tonu, traži da Bratislav Gašić bude smenjen sa funkcije ministra unutrašnjih poslova.

„Građani Srbije koji već nekoliko meseci na ulicama zahtevaju da Bratislav Gašić bude smenjen, dobili su još jedan razlog zbog čega on mora da bude razrešen. Ovim izvinjenjem od strane Aleksandra Vučića opovrgnute su reči odlazećeg ministra Gašića da je ova njegova izjava istrgnuta iz konteksta. Bivši predsednik Srpske napredne stranke je upućujući ovo izvinjenje Saveznoj Republici Nemačkoj jasno kazao:

PROČITAJTE JOŠ...

‘Mi smo proveravali sa pripadnicima nemačke službe u prethodnih 20 dana od tvrdnji Bratislava Gašića da prikrivaju ubice u slučaju Olivera Ivanovića i dobili smo uveravanja i dokaze da oni ne prikrivaju te podatke’. Ovo izvinjenje je i nesumnjiv dokaz da naše bezbednosne službe kojima je do skoro rukovodio Bratislav Gašić, sprovode istragu u pogrešnom pravcu zbog čega je Demokratska stranka još prošle godine zahtevala formiranje Anketnog odbora koji bi rasvetlio sve činjenice u vezi sa ovim političkim ubistvom koje je najavljivano na svim režimskim medijima“, navodi se u saopštenju DS.

Iz ove partije ističu da je ovom zločinu prethodila medijska priprema u vidu emitovanja jednog od najsramotnijih spotova koji je očigledno inspirisao ubice i po kom će ostati upamćeno, kako navode, vreme strahovlade Aleksandra Vučića.

„Zato još jednom zahtevamo da Narodna skupština odmah i neodložno pristupi formiranju ovog Anketnog odbora, a Bratislav Gašić bude razrešen, kako bi se omogućila profesionalna istraga ovog zločina i sprečilo dalje brukanje Republike Srbije“, ističu iz DS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar