Vladimir Obradović Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Kandidat za gradonačelnika Beograda Vladimir Obardović uputio je danas otvoreno pismo gradonačelniku Aleksandru Šapiću, u kome navodi da je Šapić optuživši opoziciju da stoji iza dojavi o postavljenim bombama u vrtićima i školama širom Beograda, bezobzirno zloupotrebio decu u kampanji - jer na odgovor opozicije nije reagovao.

„Gospodine Šapiću, nakon saopštenja u kome ste optužili opoziciju da stoji iza prijava o bombama, Mila Popović, prva na listi “Srbija protiv nasilja”, je tražila da kažete na koga mislite. Niste odgovorili ništa pa je jasno da ste bezobzirno zloupotrebili decu u kampanji“, navodi Obradović u otvorenom pismu.

„To ste uradili jer ne znate kako izgleda kada dobijete poruku da zbog dojave o postavljenoj bombi dođete po dete koje ste malo pre toga ostavili u školi. Vi ne znate kako je ostavljati posao i jurcati da bi zagrlili dete i opet mu rekli da je sve u redu. Ne znate ni kako je razgovarati sa učiteljima i nastavnicima o tome kako da zaštitimo decu od trauma koje proizvode atmosfera straha zbog dojave o bombama, agresija u javnom prostoru i vršnjačko nasilje. Za vas, to je politika, za nas je to život. To što ne znate kako živimo mi kojima je ovo svakodnevnica nije opravdanje za neviđeni pokušaj zloupotrebe dečijih suza, roditeljskog straha i muke prosvetnih radnika koji su posledica nesposobnosti vaše vlasti da deci osigura bezbednost, a svima nama normalan život“, dodaje on.

Pročitajte još

„Gospodine Šapiću, svaki dobronameran čovek zna da je ova besramna optužba došla iz kuhinje novostvorene koalicije Vojislava Šešelja i vas, koju nam nudite kao rešenje za sve ono u čemu danas živimo. Svi znamo da ste zajedno nesposobni da rešite bilo šta i zato ćemo vas pobediti i poslati u istoriju gde će ovakve izjave biti dokaz vaše neprolazne sramote. Ako ne znate kako to izgleda pitajte vašeg partnera – Vojislava Šešelja“, zaključuje Obradović.

BONUS VIDEO Dojave o bombama ne jenjavaju, narednih dana proveravaće se i vrtići

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar