Marinika Tepić
Marinika Tepić Foto: SSP

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić reagovala je na današnje obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je, između ostalog, od teme o litijumu (protiv čijeg rudarenja protestuje veliki broj građana Srbije) došao do referenduma o sopstvenom opozivu.

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić na X-u je ocenila da je večeras „Vučić podigao ulog na maksimalno“.

„Više ne nudi referendum o rudniku litijuma, nego o sebi! Znači po istraživanjima mu propada rederendum o rudniku litijuma, pa je založio sebe! Predsednik države se poistovetio sa privatnom kompanijom! A la Gvatemala i United Fruit? Čitajte o tome…“, navela je ona.

Vučić je ranije danas izjavio da ne odustaje od projekta litijum u dolini Jadra, uz ocenu da opoziciji ne smeta to, nego on lično, i ponudio raspisivanje referenduma o opozivu predsednika, ukoliko opozicioni poslanici u Skupštini Srbije prikupe bar 70 potpisa.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislite da ću da držim vlast po svaku cenu? Da ne biste razvlačili ovaj narod, da nam ne biste uništavali turističku sezonu, nemojte da se maltretirate da gubite vreme. Podnesite zahtev vas 70, 75, 80, obezbediću vam ja ostatak potpisa i idemo na referendum o opozivu predsednika“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare