Koopredsednik stranke Zajeno i poslanik Nebojša Zelenović osvrnuo se večeras na predlog da Goran Vesić bude novi ministar infrastrukture, navodeći da bi "narod voleo da vidi kako će Vesić da sruši nelegalnu vilu Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi".

Nebojša Zelenović je na sednici Skupštine Srbije naveo da su trgovi i rasveta u Beogradu tokom mandata Gorana Vesića bili najskuplji u Srbiji.

„U jednom gradu Beogradu imate čoveka koji upravlja svim i svačim i umesto da bude kažnjen on avanzuje i postane ministar. A kako izgleda ta politika u Beogradu? Zamislite da Vesić nema odeću na sebi, kao od majke rođen, zamislite da on nema ni donji veš, što može da bude voda i kanalizacija, te da nema pantalone što može da bude saobraćaj u gradu, a ni sako i košulju, što može da bude metro… Ali ima jednu jedinu značku na reveru zlatnu, a to je spomenik na Savskom trgu i onda uzmete i šetate se kao od majke rođen sa tom značkom i kažete ‘Mi smo patriote’. Koliko vam košta značka? Malo je skupa, ali je državna tajna. Šta mislite šta će građani da kažu tom čoveku koji ima skupu značku na svom golom telu“, upitao je Zelenović, a zatim nastavio:

„Hoće li da mu kažu ‘Bravo, ti si taj što voli Srbiju ili će reći, ‘Gospodine, sa vama nije nešto ponajbolje’. Zašto bi takva persona bila ministar? Možda je jedan od odgovora taj da nešto što je nelegalno u Beogradu mora da se sruši brzo, na primer ova nelegalna građevina Aleksandra Šapića i da neko mora to da uradi svom političkom neprijatelju. Pa gde ćete bolju personu od gospodina Vesića. Ja bih bio vrlo zaintersovan da pratim taj događaj i bilo bi vrlo gledano. Građani bi voleli da vide kako Vesić ruši Šapiću nelegalni ‘Fort noks’ na Bežanijskoj kosi.“

Zelenović je zatim govorio o energetici, a nakon što se smeh ponovo čuo u sali, on je rekao:

„Znam da vam je smešno kada zamislite gospodina Vesića nagog, ali molim vas da se vratimo na temu.“

Nakon toga se za reč javila mandatarka Ana Brnabić.

„Iz čitavog ovog govora najveći utisak je taj što ste nas pet puta pozvali da zamislimo Gorana Vesića golog, dobra politika. Ja ne znam šta je ovde problem, ali vidim da mojih ima mnogo… Moram da priznam da sam ohrabrena, ja ne bih zamišljala Gorana Vesića golog, ali vi želite“, rekla je mandatarka Brnabić i nastavila:

„Poštovani narodni poslaniče, vidim da vi želite da ga zamišljate golog i da sve nas pozivate na to i još kažete bez gaća ko može, toliko u detalje idete.“

***

BONUS VIDEO – Tenzije u Skupštini: Novaković krenuo da udari Jovanova

Komentari

Svi komentari (0)