Boško Obradović

Lider Dveri Boško Obradović izbačen je prethodnog dana iz sale Skupštine Srbije, intervencijom petorice pripadnika obezbeđenja, koji su morali silom da iznesu ovog opozicionara.

Prethodno je Obradović ušao u salu gde se održavaju sednice, gde je duvajući u pištaljku prekinuo zasedanje, nakon čega mu je predsednica parlamenta Maja Gojković izrekla dve opomene i isključenje sa sednice. Obradović je odbio da napusti salu Skupštine, stoga je Gojković izdala nalog obezbeđenju da ga izvede napolje.

Prvobitno je obezbeđenje pokušalo da ubedi Obradovića da sam izađe iz sale, kako ne bi morali da primenjuju silu. Posle desetak minuta pregovora, došlo je do manjeg koškanja Obradovića i skupštinskog obezbeđenja, koji su zbog toga morali silom da ga iznesu iz sale.

Na video snimcima sa društvenih mreža, može se videti kako petorica muškaraca iznose Obradovića, koji je, dok su ga izbacivali, pokušavao da se zadrži držeći se za zastavu Srbije.

Nakon izbacivanja, Obradović je naveo da je ušao u salu kako bi preneo poruku naroda na koji se način vlast ponašala tokom vanrednog stanja i borbe protiv epidemije koronavirusa.

On je dodao da, ako mogu građani svako veče iz svojih kuća i stanova da izražavaju protest, da to može da čini i on u parlamentu, navodeći da je poštovao propisane mere distanciranja od dva metra i da nikome nije prišao bliže od propisane udaljenosti.

„A na mene su bukvalno nasrnuli i fizički me izbacili iz sale. Nisu poštovali distanciranje od dva metra“, istakao je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare