Foto: Printscreen/X/Danijela Rankovic

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, opet se "latio mikrofona" i zapevao pred turskim predsednikom Redžepom Taipom Erdoganom. Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kome Dačić peva pesmu "Osman aga" na ručku u Palati Srbija, upriličenom u čast turskog predsednika.

Na amaterskom snimku podeljenom na društvenoj mreži X vidi se Dačić sa mikrofonom u društvu orkestra, dok u pozadini za svečanim stolom sede članovi Vlade Goran Vesić, Zoran Gajić i Usame Zukorlić. Samo na kratko u kadru se može videti i stol za kojim su gost iz Turske Redžep Taip Erdogan i njegov domaćin Aleksandar Vučić.

U komentarima uz snimak može se pročitati da su muzičari koji prati ministra dok peva iz vojnog orkestra Stanislav Binički, kao i da je u pitanju ista pesma koju je Dačić peva turskom predsedniku prilikom posete Beogradu 2017. godine.

Predsednik Turske boravio je u četvrtak i petak u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje je potpisano nekoliko sporazuma i memoranduma o saradnji između dve zemlje.

Slikama sa svečanog ručka u Erdoganovu čast pohvalio se na društvnoj mreži Instagram i njegov domaćin Aleksandar Vučić, ali nije objavio snimak Dačićevog nastupa.

Ivica Dačić je više puta do sada pevao na ručkovima ili večerima upriličenim u čast pojedinih stranih državnika dok su bili u poseti Srbiji, da se njegov nastup maltene smatra obaveznim delom neformalnih druženja sa stranim zvaničnicima.

Lider socijalista zna često da zapeva i na stranačkim skupovima i predizbornim konvencijama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare