Foto: Printscreen/Twitter/Nikola Jovanović

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako aktivisti bliski Srpskoj naprednoj stranci (SNS), ubacuju letke u poštanske sandučiće, koji napadaju člana Stranke slobode i pravde (SSP), Nikolu Suknjaića.

Naš portal je do snimka došao uz pomoć lidera Centra za lokalnu politiku, Nikole Jovanovića. On je naveo da huligani, angažovani od Milosava Miličkovića, državnog sekretara ministarstva policije, ubacuju letke protiv roditelja koji se bore za svoja prava u osnovnoj školi „Ivo Andrić“, u kojoj je Suknjaić član Školskog odbora i gde njegova deca idu u školu.

„Na snimku ubacuju letke u Borskoj ulici u Rakovici, gde Suknjaić živi sa decom. Sram vas bilo“, aludirao je Jovanović na SNS.

Nikola Jovanović je rekao za naš portal da se mašinerija vladajuće partije „upregla da slomi otpor roditelja i nastavnika“.

„Oni se bore da izabrana direktorka, omiljena od strane svih, stupi na funkciju. To ne dozvoljavaju SNS kadrovi na Rakovici, na čelu sa Milisavom Miličkovićem. Prvi na udaru je Nikola Suknjaić, kome već drugu noć ubacuju pogrdne letke u zgradi gde živi sa decom“, rekao je Jovanović za Nova.rs.

Nakon što su zaposleni u osnovnoj školi „Ivo Andrić“ u Rakovici u petak organizovali protestnu šetnju do zgrade opštine, kako bi apelovali na lokalnu vlast da u toj obrazovnoj ustanovi već godinu dana ne postoji direktor, počeli su napadi na aktivistu Stranke slobode i pravde, Nikolu Suknjaića. Aktivisti bliski Srpskoj naprednoj stranci (SNS), delili su uvredljive letke, u kojima su ga nazivali „Đilasovim potrčkom, koji sve čini da zadovolji šefa“.

Nikola Suknjaić, rekao je za naš portal da nema nikakve veze sa organizacijom protesta i da je tamo kao otac dvoje dece, koji pohađaju tu školu.

„Napadi na mene nemaju smisla jer sam ja išao tamo kao roditelj. Mislim da je to jedan ružan vid političke borbe, budući da takve letke mogu da pročitaju deca ili drugi roditelji. Borim se protiv takvog vida političke komunikacije”, zaključio je Suknjaić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare