Petar Božović i Ana Brnabić
Petar Božović i Ana Brnabić Foto: Ivan Dinić/Nova S/Goran Srdanov/Nova.rs

Čuveni glumac Petar Božović prokomentarisao je izjavu premijerke Srbije Ane Brnabić, koja je proteste građana opisala kao “neviđen fašizam i destrukciju”. On se obratio predsednici Vlade, savetujući je da prestane da govori o stvarima o kojima nema pojma, jer deluje neozbiljno i ostavlja prostor drugima da se "sprdaju s njom".

“Ona je ipak na velikom položaju i ne bi smela da takve izjave, koje svakome daju prostor da se sa tim, maltene sprda. To je neozbiljno, kao što je neozbiljna njena izjava, posle ovih protesta, da je to primer takve destrukcije i… Šta je rekla na kraju – fašizma”, prepričao je Božović reakciju Brnabić nakon prvog protesta, održanog u subotu, 27. novembra.

Pročitajte još...

Podsećanja radi, šefica srpske vlade je tada, bez imalo ustezanja, ne razmišljajući previše o rečima koje izgovara, okarakterisala proteste građana, nezadovoljnih usvojenim zakonima o eksproprijaciji i referendumu, kao “destrukciju i fašizam na delu”.

“Ono što smo mogli danas da vidimo je destrukcija i fašizam na delu. I da ponovim, destrukcija i fašizam na delu. I dobro je što se policija sklonila, što su se pomerili da ljudi vide tačno o čemu se radi, da naši građani vide o čemu se rad. Da imate ovakvu destrukciju i ovakav fašizam, da vam neko kaže gde smete a gde ne smete da idete, i kad smete i kad ne smete da idete, to Srbija još uvek nije videla”, rezignirano je poručivala Brnabić uoči velikog “antifašističkog” skupa naprednjaka u Areni.

Zbog ove izjave premijerke, koja je deo građana svoje zemlje nazvala fašistima, reagovao je legendarni glumac, koji je sugerisao premijerki da ne govori o “stvarima o kojima pojma nema”.

“Ti, devojko, ženo, ne znaš ništa o fašizmu. Ne znaš ništa ni o vojnom komunizmu i nemoj da pričaš te stvari, bre. Ti si premijerka, ko će tebi da veruje posle? Ko će da ti veruje kad pričaš stvari koje ne bi ni zagriženi, sitni političar izjavljivao da bi se uvukao stranku ili u d… nekome”, poručio je Božović Ani Brnabić.

BONUS VIDEO: Petar Božović poziva na Ekološki ustanak

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare