Bojan Pajtić, Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić, Goran Srdanov/Nova.rs

U vezi jučerašnjih protesta koji su se dešavali širom Srbije, kada je ogranizovana blokada saobraćajnica i puteva na 53 lokacije u zemlji, oglasila se i premijerka Republike Srbije Ana Brnabić. Kritikovala je demonstrante na Tviteru, a sada se povodom njene objave oglasio i Bojan Pajtić, profesor Pravnog fakulteta u Novom Sadu i bivši predsednik Demokratske stranke (DS).

Pajtić je na Tviteru napisao:

Pobogu devojko, ‘đilasovci’ se piše malim slovom, a ‘protestuju’ se piše bez ‘v’. Svi u Srbiji znamo koliki mentalni napor ulažeš da formulišeš rečenicu, ali nemoj još i pisati, kumim te. Moraš da razumeš kako da razumeš da nam se smeje cela ex Jugoslavija. Premijerka analfabeta„, napisao je Pajtić.

Ova objava se odnosila na jučerašnje oglašavanje Ane Brnabić povodom protesta i blokada širom Srbije.

Premijerka je na Tviteru napisala: „Jasno je zašto Đilasovci protestvuju protiv Rio Tinta – doveli ih u Srbiju, uzeli im koliko su stigli (ovaj M.B. 717.000 evra), sada bi da ih oteraju, pa da od nekog sledećeg uzmu još 717.000 za istu zemlju. U krug. Nego, opet to preko narodne grbače. Njima novac, ostalima problemi“.

Podsećamo, blokade se održavaju u znak protesta zbog donošenja zakona o eksproprijaciji i referendumu, koji su – prema mišljenju struke – „krojeni“ prema željama Rio Tinta i njihovog projekta rudarenja u području Jadra.

„Nova“ je juče objavila da su pripadnici MUP-a obavili su informativne razgovore sa aktivistima iz Pančeva, Kule, Požarevca, Požege, Boljevca, Topole, Gornjeg Milanovca, Prijepolja, Aleksinca…

Kako saznajemo, aktivistima je zaprećeno da će snositi prekršaniju i krivično odgovornost, ukoliko blokiraju puteve i izađu na protest.

BONUS VIDEO: Izjave kod Sava Centra tokom protesta

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram