Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je danas, na konferenciji za medije u Predsedništvu, da Beograd želi da razgovara sa predstavnicima institucija u Prišitni kako bi se napravio pomak u pregovorima.

“Ja sam to juče preneo gospodinu Lajčaku u našim razgovorima i želim da znate da je to zvanični zahtev naše zemlje. Mi smo spremni za razgovor i ne želimo da prihvatimo tezu da smo odgovorni što ih nema. Uputiću pismo svim šefovima država i vlada, po povratku iz Sočija, kako bi mi odgovorili kako je moguće da Aljbin Kurti svako malo, ali na vrlo jasan način, govori o ujedinjenju Kosova i Albanije. Verovali ili ne, nijedna politička instanca na to nije reagovala”, ističe Vučić. On je objasnio i šta će biti sadržaj njegovog pisma.

Pročitajte još...

„Moje pismo će sadržati jedno prosto pitanje: Da li to znači da ćete tako da ćutite i nećete da reaguje ako neko odavde govori o ujedinjenju sa nekim drugim“, upitao je on, aludirajući na potencijalno ujedinjenje Srbije i Republike Srpske.

Vučić nije želeo da govori o detaljima sastanka sa Miroslavom Lajčakom.

O susretu sa Putinom

Vučić je rekao da će uskoro uslediti njegov 19. susret sa predsednikom Rusije, Vladimirom Putinom.

„Razgovaraćemo o svim ključnim pitanjima u regionu. Gledaćemo da pronađemo najbolju poziciju za nas kao brojčano malu zemlju. Mi smo već završili mnogo razgovara i pregovora sa našim ruskim partnerima“, rekao je Vučić.

O metrou

Vučić je rekao da je u mejnstrim medijima sve bilo važnije od izgradnje metroa, te da su organizovani protesti na kojima su učesnici njega „psovali“.

“Svi smo saznali da su bili protesti zbog metroa i da su me psovali na tim protestima. Psovali su me na dan kad smo saznali da smo odvojili četiri i po milijarde za dve linije. O metrou se mašta od 1968. godine. Konačno je neko našao novac, znanje i mogućnost da to uradi. Vidim da su u mejnstrim medijima svinjokolji bili važnija vest od ovoga, a to su neverovatne promene”, rekao je Vučić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar