Na protestu radnika Kolubare, koji je održan juče u Lazarevcu, snimljen je muškarac koji je napadao i vređao učesnike protesta. Prema rečima Darka Simića, zamenika predsednika Izvršnog odbora Demokratske stranke, čovek koji ih vređao i napadao okupljene je Stefan Simić, član Srpske napredne stranke.

Na snimcima sa protesta, vidi se kako nepoznati muškarac pokušava da isprovocira učesnike protesta u Lazarevcu, a u jednom trenutku, kako se može videti, moralo je da reaguje obezbeđenje. Na skupu u Lazarevcu, između ostalih, bio je i Darko Simić iz Demokratske stranke, koji kaže da je reč o članu SNS koji je poslat sa namerom da izazove incident.

„Taj provokator je očigledno poslat na protest sa zadatkom da isprovocira incident. Prvi put sam ga video u životu. Video sam kako udara po glavi jednog od govornika, video sam kako je gurnuo novinara Foneta i čuo sam kako preti drugim novinarima. Takođe je sve vreme dobacivao za vreme govora na protestu. Neprestano je psovao i vređao“, objašnjava Darko Simić i dodaje da se njemu u jednom trenutku lično obratio.

„Izgovarao je moje ime i prezime, a zatim je spominjao i pogrdno Demokratsku stranku. Prišao mi je vidno pijan i pretio mi je. U kasnijem razgovoru sa građanima saznao sam da je došao na motoru. Raspitujući se o njemu saznao sam ko je i gde živi, pa sam kasnije od komšija saznao da su ga vratili sa protesta u crnom autu, zatamljenih stakala. Problematični dečko sa skupa se zove Stefan Simić i član je Srpske napredne stranke. Od njegovih komšija sam saznao da ga je pre tri godine SNS zaposlio preko Pro Tenta“, navodi Darko Simić.

Pročitajte još...

Podsetimo, radnici „Kolubare“ blokirali su u znak protesta juče Ibarsku magistralu u Lazarevcu, kod jezera Očaga, a i dalje ostaje zahtev da se poništi transformacija Elektroprivrede Srbije (EPS) iz javnog preduzeća u akcionarsko društvo.

Protest je počeo minutom ćutanja za žrtve tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i u Mladenovcu, a glavni zahtev radnika na protestu jeste da se poništi promena pravne forme EPS-a iz Javnog preduzeća u Akcionarsko društvo.

Traži se i ostavka Ministarke Rudarstva i Energetike Dubravke Đedović kao i smena Đedović sa mesta Skupštine EPS-a i primanje svih radnika sa Pro Tenta na EPS-ove ugovore.

Četvrti zahtev protesta upućuju predstavnicima SO Kolubara, a to su: hitne ostavke predsednika Sindikata radnika EPS-a i predsednika Sindikata radnika EPS SO “Kolubara” i opoziv svih sindikalnih poverenika, promena izbornih pravila i zakazivanje vanrednih jedinstvenih izbora na nivou sindikalne organizacije Kolubara.

BONUS VIDEO: Danas poslanici stižu u skupštinu, dnevni red u više tačaka: Očekuje se maratonska sedica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare