Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC; printscreen Pink.rs

Ivan Sunarić je tužilac koji je zaključio da žena s Uba koja je na biračkom mestu navodila građane kako da glasaju, nije počinila krivično delo. Reč je o istom onom tužiocu koji je u fioci držao slučaj čoveka koga je prebio kum Nebojše Stefanovića - Goran Papić.

Snimak krađe glasova na izbornom mestu u Ubu, na kome se vidi i čuje kako žena navodi birače i govori im kako da glasaju, tužiocu Ivanu Sunariću nije bio dovoljan dokaz da prihvati krivičnu prijavi koju je podnela organizaciju CRTA.

Krivična prijava je podneta u junu prošle godine kada su i održani  parlamentarni izbori, a tužilac se izjasnio o njoj gotovo godinu dana kasnije.

U obaveštenju koje je dostavljeno na ime programskog direktora Crte Raše Nedeljkova, navedeno je sledeće:

„Obaveštavamo vas da je ovo tuđilaštvop donelo rešenje o odbačajuvaše krivične prijave od 25.06.2020. podnete protiv NN lica zbog izvršenja krivičnog dela davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem … jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno krivično delo za koje se goni po službenoj dužnosti“, navodi se u obaveštenju.

Potpisao ga je Sunarić, kako piše, zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije.

Obaveštenje Višeg javnog tužilaštva o odbijanju krivične prijave Foto: Nova.rs

Šta je obrazloženje ovakve odluke zamenika javnog tužioca Ivana Sunarića nije poznato.

Na zahtev organizacije CRTA da im se dostavi, tužilac Sunarić je odbio zahtev uz skandalozno objašnjenje – da nije u interesu javnosti.

Ono što se iz ovakvog odgovora da zaključiti je da svakako nije u interesu vlasti, odnosno vladajuće Srpske narodne stranke.

Čije interese štiti tužilac Sunarić

Zamenik javnog tužioca Ivan Sunarić javnosti je postao poznat zbog slučaja prebijanja Dejana Pejović vlasnika restorana Jahorina, a koji je njemu dodeljen.

Sve se odigralo pre više od godinu dana, a Pejović je za portal Nova.rs tvrdio da ga je pretukao Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK i kum Nebojše Stefanovića.

Isti taj Papić je u martu uhapšen zbog veza sa Veljkom Belivukom.

Ta čarobna fioka

Prema rečima Pejovića, Papić je tada, zajedno sa kolegom iz SBPOK-a Tomislavom Antonijevićem krenuo u batinjanje jer je on otvorio restoran u blizini restorana Milorada Papića, Goranovog oca.

U stanici ga je tada, kako je tvrdio, dočekao inspektor Aleksandar Stepanović zvani Stepa koji je, kako kaže Pejović, pokušao da ga natera da prizna „da je sam kriv za batine“.

Slučaj je dodeljen Ivanu Sunariću, za koga pretučeni Pejović tvrdi da hoće da zataška njegov slučaj.

„Gurnuo ga je sa strane i nijednom me nije pozvao za godinu dana. Za šta on i Zagorka Dolovac primaju platu, neka gukne ona više, ako smatra da je to njen posao“, rekao je Pejović.

BONUS VIDEO: Vučić o Belivuku

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar