Foto:Dragan Mujan/Nova.rs/Screenshot/pink.rs

Dejan Pejović, vlasnik restorana "Jahorina", kojeg je pre više od godinu dana pretukao Goran Papić, bivši zamenik načelnika SBPOK i kum Nebojše Stefanovića, a koji je pre tri dana uhapšen zbog veza sa Veljkom Belivukom, za Nova.rs kaže da je sramno što je država reagovala tek kada su im navedena imena otkazala poslušnost i postala deo suparničkog klana, dok je njegov slučaj gurnut u stranu.

Papić je tada, prema rečima Pejovića, zajedno sa kolegom iz SBPOK-a Tomislavom Antonijevićem krenuo u batinjanje jer je on otvorio restoran u blizini restorana Milorada Papića, inače Goranovog oca. U stanici ga je tada dočekao inspektor Aleksandar Stepanović zvani Stepa koji je, kako kaže Pejović, pokušao da ga natera da prizna „da je sam kriv za batine“.

„Kada sam izneo dokaze da su oni jaka kriminalna grupa nakon što su me tukli, niko nije reagovao, jer je to tada bila ista strana. To je bio organizovani kriminal u vrhu same države. Sada, kada su se suprostavili jedni drugima, kada je klan vladajuće SNS stranke zaratio sa ovim klanom, onda su počeli da ih čiste. A to što se niko nije osvrtao na to što sam ja pričao je sramota teška. Ali šta da kažem više kada ste i sami videli kako je prošao slučaj „Savamala“, što bi moj prošao drugačije“, kaže Pejović za Nova.rs.

Ističe da ne razume za šta Zagorka Dolovac prima platu, kao i da mu nije jasno zašto tužilaštvo ne postupa u njegovom slučaju.

„Goran Papić je samo jedan od primera, manifestacija lošeg rada države. Samo jedan pipak kriminalne hobotnice. Zanima me šta sad radi tužilac Ivan Sunarić, za šta on prima platu? On hoće da zataška moj slučaj, gurnuo ga je sa strane i nijednom me nije pozvao za godinu dana. Za šta on i Zagorka Dolovac primaju platu, neka gukne ona više, ako smatra da je to njen posao. Na toj listi je i javni tužilac u Priboju. U Priboju su prodavali srednjoškolske diplome za 700 evra. Ceo grad to zna. Tu je i Papić kupio svoju, a oni ćute“, kaže Dejan Pejović.

Ističe da je na njemu izvršeno 14 krivičnih dela, a sa daljim postupanjima policije, više od 20 krivičnih dela.

„Šta više da kažem! Ovo je zemlja u kojoj advokat SNS-a Vladimir Đukanović brani najveće narko dilere iz „Jovanjice“. Recimo, u Nemačkoj, da advokat Angele Merkel brani narko bosove bi bio skandal. To ne bi moglo ni da se dogodi. Ili ste na jednoj ili drugoj strani. A ovde je sve i više negpo jasno“, kaže on.

Podsećanja radi, Goran Papić, podneo je ostavku u MUP, samo nekoliko dana nakon što je na čelo tog resora došao Aleksandar Vulin. Papić je inače u javnosti poznat kao policijski funkcioner koji je bez dana policijske škole vrtoglavo napredovao u MUP u vreme Stefanovićeve vladavine.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare