Tepić: Siniša Mali bio konsultant „Milenijum tima“

Podeli:
Foto: Nova.rs

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić navodi za Nova.rs da je lično videla dokument na kome piše da je ministar finansija Siniša Mali preko svoje nekadašnje agencije "Oli konsalting" bio eksterni konsultant firme "Milenijum tim", koja je poslednjih godina toliko razgranala poslove da je ušla u sve grane srpske ekonomije od projekata na izgradnji Beograda na vodi, preko mostogradnje i gasifikacije, do banjskog turizma.

„Veoma intenzivno je radio za njih upravo krajem 2012, pre postavljanja na čelu Privremenog organa Grada Beograda 2013. godine“, kaže Tepić za naš portal.

Do sada je između Malog i firme „Milenijum tim“, čiji su vlasnici Ivan Bošnjak i Stojan Vujko, u medijima bila otkrivena posredna veza i to preko rođenog brata ministra finansija Predraga Malog.

Naime, kako je KRIK pisao 2019, Predrag Mali je pet godina vozio automobil marke „audi“ koji je prvo bio u vlasništvu „Milenijum tima“, a potom je preregistrovan na njihovu drugu kompaniju „KBV datakom“. Sem automobila, biznismeni su ustupili i stan u kojem je stanovala devojka Predraga Malog.

KRIK je objavio da je sat posle ponoći 26. decembra 2014, saobraćajni policajac zaustavio crni „audi a6“ nedaleko od Hrama Svetog Save u Beogradu. Utvrdio je da je vozač bio pod dejstvom alkohola te je sastavio zapisnik na osnovu kojeg je kasnije podneta prekršajna prijava. Vozač „audija“ bio je Predrag Mali.

Marinika Tepić. Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Istim „audijem“, tri meseca ranije, objavio je KRIK, Predrag Mali vozio je svog prijatelja Andreja Vučića, brata predsednika Srbije, u danu održavanja Parade ponosa kada ih je pretukla grupa žandarma. Prilikom davanja iskaza u vezi sa ovim incidentom, Mali je slagao tužioca da je „audi“ njegov.

Kako sve zarađuje „Milenijum tim“

Slučajno ili ne, „Milenijum tim“ je poslednjih godina toliko razgranao svoje poslove da je ušao u gotovo sve pore srpskog biznisa. Insajder je otkrio da je ta firma dobijala poslove bez tendera na izgradnji manjih distributivnih gasovoda, a angažovana je na projektu „Beograd na vodi“ od samog početka. Učestvovala je u rušenju objekata, gradnji kafića Savanova, uređenju Hercegovačke ulice. Paralelno sa tim radovima, ta firma gradila je promenadu, a podizvođači trenutno su angažovani na izgradnji ključne zgrade u projektu – Kule Beograd.

Kako je pisao naš portal, „Milenijum tim“ dobio je na projekat sanacije čišćenja taložnice i izgradnje cevovoda PP Makiš, a on podrazumeva i pripremne radove na raščišćavanju obalskog dela taložnice i terena na mestu taložnih kaseta, „što uključuje i seču drveća i rastinja i odvoz materijala“.

U isto vreme ta firma sklopila je ugovor o strateškom partnerstvu sa GP Mostogradnja, koja se nalazi u većinskom vlasništvu države i osniva novo preduzeće pod nazivom „Mostogradnja ING“, koja bi, kako tvrde radnici, trebalo da preuzme deo zaposlenih iz pomenute državne kompanije i zakupi njenu proizvodnu halu u Batajnici.

Pošto su već ušli u sve ključne građevinske projekte, vlasnici Milenijum tim okrenuli su se vinogradarstvu, a dokument do koga je došla Nova.rs, pokazao je da je kompanija kupila 200 hektara poljoprivrednog zemljišta u okolini Leskovca od nekada velike i uspešne kompanije NAVIP, koja je otišla u stečaj.

Sem vrednog zemljišta sa šumom i vinogradima, preduzeće povezano sa vlasnicima „Milenijum tima“, od kompanije NAVIP u stečaju kupilo je i veštačko jezero.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar