Marinika Tepić
Marinika Tepić. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Potpedsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, objavila je novo svedočenje zaspolenih u banci Poštanska štedionica (BPŠ) u kom se opisuje na koji način je direktor Izvršnog odbora, Bojan Kekić, iskoristio sindikat radnika za prikupljanje kapilarnih glasova. Ona je za "Novu" rekla da ima saznanja da Poštansku štedionicu zastupa advokataska kancelarija Vojislava Nedića, oca generalnog sekretara Vlade Srbije, Novaka Nedića i kancelarija Nemanje Aleksića, advokata bliskog režimu, te da su za to plaćeni između 300 i 500 hiljada dinara na mesečnom nivou.

S druge strane, Marinika Tepić za dnevni list “Nova” navodi da su se zaposleni u Banci Poštanska štedionica, nakon prve objave o prikupljanju kapilarnih glasova u njihovom kolektivu, ohrabrili i da joj se javlja sve više onih koji su spremni da govore o tome kako SNS primorava ljude da im obezbeđuju podršku.

Pročitajte još...

“Strah i panika vlada u SNS i zbog toga su sve agresivniji. Ljudi više to ne žele da trpe i javljaju se kako bi podelili svoje priče sa nama”, rekla je Tepić za “Novu”, iznoseći novo svedočenje zaposlenih iz Banke poštanska štedionica.

“Predsednik Izvršnog odbora Banke Poštanska štedionica, Bojan Kekić sa bivšim predsednikom sindikata, Zoranom Radivkovićem, već treću godinu zaredom zaključuje ugovor o „privremenim i povremenim poslovima“ iako je ovaj već 3 godine u penziji i ima 68 godina. Radivković ima zadatak da, po nalogu Kekića, disciplinuje zaposlene preko sindikata i da organizuje prikupljanje glasova za Srpsku naprednu stranku, koje kasnije Kekić nosi Andreju Vučiću i Zvonku Veselinoviću. Sve se to radi uz prećutno odborenje BIA, odnosno čoveka iz senke, načelnika Logistike BIA, Bruna Đurana i direktora Upravonog odbora banke”, navodi se u svedočenju koje je Tepić dostavila “Novoj”.

Potpredsednica SSP dodaje da su, pored prikupljanja kapilarnih glasova, u Banci Poštanska štedionica i pravni poslovi povereni advokatima bliskim režimu.

“Mi imamo informaciju da banku zastupa advokataska kancelarija Vojislava Nedića, oca Novaka Nedića, sekretara Vlade Srbije i kancelarije Nemanje Aleksića, čoveka koji je kupio kamper Goranu Vesiću. Mi postavljamo pitanje da li je tačno da se za njihove usluge izdvaja mesečno od 300 do 500 hiljada dinara, novca građana Srbije? I zašto se njihove usluge koriste, iako BPŠ ima pravnu službu u kojoj radi 28 pravnika”, upitala je Tepić.

Podsetimo, potpredsednica Stranke slobode i pravde, objavila je ranije svedočenje jednog od zaposlenih u Banci Poštanska štedionica, koji je opisao kako izgleda šema prikupljanja kapilarnih glasova u toj državnoj banci.

Marinika Tepić, sns, lični glasovi
Marinika Tepić Foto: Ivan Dinić/Nova S/Nova.rs

“Na vrhu piramide se nalazi predsednik Izvršnog odbora banke, Bojan Kekić. On dobija od Zvonka Veselinovića i Andreja Vućića instrukcije o tome šta je potrebno raditi. Kekić dalje angažuje članove Izvršnog odbora da skupljaju kapilarne glasove – Natašu Marković, suprugu Draška Markovića, jednog od direktora Telekoma, Nenada Ralevića, inače prijatelja Darka Šarića, i Aleksandru Čortanu. Oni zatim šire mrežu preko Gojka Radisavljevića, direktora filijale, Miloša Ralevića, pomoćnika direktora poslovne mreže, Dejana Popovića, direktora Regionalnog centra Beograd.

Njih trojica obilaze filijale koje pripadaju gradu Beogradu i ostalim direktorima i šefovima ekspozitura dele liste”, prenosi Tepić svedočenje radnika iz Poštanske štedionice.

Zaposleni su se, kako navodi potpredsednica Stranke slobode i pravde, žalili da su dužni da donesu od 20 do 40 sigurnih glasova i da im je rečeno da će, ukoliko to ne urade, trpeti sankcije.

“Po istom principu se vraćaju ti kapilarni glasovi, Dejan Popović i Nenad Ralević daju sekretaricama da ubaciju elektronski u Exel tabele, koje kasnije šalju Bojanu Kekiću. Kekić zatim organizuje pozivni centar i proverava da li su osobe koje su našle na spisku zaista potpisale i pružile podršku vladajućoj stranci. Kad utvrde da su podaci autentični, Kekić spiskove nosi Andreju Vučiću”, stoji u izjavi jednog od zaposlenih koju je Tepić predstavila “Novoj”.

BONUS VIDEO Tepić: Izbori će biti slobodni i fer ili ih biti neće

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare