Inicijativa ProGlas zakazala je za sutra u 12 časova veliki protest u Beogradu, a mesto okupljanja je kod Terazijske česme.

Kako su ranije saopštili organizatori, protest će biti miran i bez incidenata.

Poziv građanima da se pridruže sutrašnjem protestu, uputio je i profesor Miodrag Jovanović.

Miodrag Jovanović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Pozivam sve građane Srbije koji su u mogućnosti da sutra dođu 12 sati pred Terazijsku česmu na miting koji organizuje ProGlas sa svim drugim organizacijama civilnog društva i onim političkim akterima koji se osećaju pokradenim u ovom izbornom procesu. Poziv je upućen zaista svim građanima, uključujući i naše sunarodnike i sugrađane iz Surdulice koji su glasali za SNS i koji najbolje znaju šta znači pokradena izborna volja usled izbornih migracija, pretnji, ucena i lažnih biračkih spiskova“, rekao je Jovanović za Nova.rs

Poziv je ranije stigao i od glumca Dragana Bjelogrlića.

Dragan Bjelogrlić ProGlas Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

„Mi pozivamo svijh 190.000 potpisnika ProGlasa da se odazovu, sve građane, studente, članove političkih organizacija koji se osećaju ugroženo i da na ovim izborima nije ispoštovana njihova volja“, rekao je jedan od inicijatora ProGlasa Dragan Bjelogrlić.

Glumica Svetlana Bojković obrazložila je zahteve protesta.

„Zahtevamo da se novi parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u celoj Srbiji održe u roku od šest meseci nakon procesa temeljne promene izbornih uslova“, kazala je Bojković.

Svetlana Bojković ProGlas Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs

Protestima će se pridružiti i studenti koji od 12 časova organizuju blokadu u trajanju od 24 časa. Kako su najavili organizatori te blokade svojevrsni kamp će biti podeljen u više zona, a za sada je poznata jedna i ona će se nalaziti na uglu Birčaninove i ulize kneza Miloša.

Predstavnici liste Srbija protiv nasilja takođe su pozvali svoje pristalice da se pridruže protestu a narodna poslanica Jelena Jerinić je za televiziju N1 najavila je da će naredni koraci te liste biti najavljeni na skupu inicijative „ProGlas“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Verujem da postoji volja ljudi da se i dalje bore, bez obzira na to što dolaze praznici“, kazala je ona.

Podsećamo, lista Srbija protiv nasilja organizuje već 12 dana proteste ispred zgrade Republičke izborne komisije, zbog kako navode, izborne krađe.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare