Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Novosadski odbor Stranke slobode i pravde upitao je danas lokalnu vlast šta se to izdešavalo sa više od 35,8 milijardi dinara za nepunih šest meseci kada mora da se, kako navodi, radi rebalans za koji ima oko dve milijarde dinara i dodaje da se "lošom naprednjačkom politikom došlo do toga da je opstanak gradskih javnih preduzeća doveden u pitanje".

SSP ocenjuje da smo došli do toga da je rat u Ukrajini „izgovor za sve što ne valja“.

„Pored svih hvalospeva u jeku izborne kampanje pred kraj 2021. godine ‘o nikada većem budžetu Grada Novog Sada’ od strane gradonačelnika Miloša Vučevića, danas smo svedoci njegove najave rebalansa budžeta, za koji i sam kaže da ‘neće biti nimalo lep’. Šta se to izdešavalo sa preko 35,8 milijardi dinara za nepunih šest meseci kada mora da se radi rebalans za koji ima oko dve milijarde dinara“, pita se novosadski SSP i dodaje:

„Došli smo do toga da je rat u Ukrajini izgovor za sve što ne valja. Kriza jeste na globalnom nivou, ali nije sve baš tako. Odgovornost za kompletno loše rukovođenje našim gradom datira od ranije, na šta je Gradski odbor Stranke slobode i pravde ranije više puta upozoravao javnost.“

SSP je podsetio da je i ranije „ukazivao na razne marifetluke gradske vlasti – od netransparentnog trošenja novca poreskih obveznika, preko bezbednosti u gradu, komunalnih problema, burazerskog nameštanja tendera, do grada koji više ne liči na sebe“.

„Lošom naprednjačkom politikom, došlo se do toga da je opstanak gradskih javnih preduzeća doveden u pitanje. Takođe, tu su i masovne tužbe građana zbog faktičke eksproprijacije gde grad gubi sudske sporove i plaća novcem svih nas“, navodi se u saopštenju.

SSP je upitao gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da li je svestan da je „dugogodišnje sistemsko urušavanje Novog Sada došlo na naplatu“, kao i da li „ovim pokušava da skine odgovornost sa sebe i svojih nestručnih kadrova“.

„Dok inflacija divlja, a građani sve teže žive, gradski oci presipaju budžet iz šupljeg u prazno o našem trošku“, zaključuju u saopštenju.

BONUS VIDEO – Novi Sad je grad važnih političkih borbi

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook
Twitter
Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare