Zoran Drobnjak
Zoran Drobnjak Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

Stranka slobode i pravde (SSP) reagovala je na izjavu direktora "Puteva Srbije" Zorana Drobnjaka i istakla da se mostovi ruše samo u vreme ratova i samo u vreme ove vlasti.

„U svetu niko ne ruši mostove osim u vreme ratova. Samo ovoj nakaradnoj i nesposobnoj vlasti može da padne na pamet da ruši mostove u Beogradu. Zoran Drobnjak laže kada kaže da je Pančevački most u takvom stanju da ne može da se rekonstruiše, jer je star 60 godina. Stotine mostova na svetu su stariji od 60 godina pa ih niko ne ruši. Zoran Drobnjak laže kada kaže da bi cena novog mosta bila niža od cene rekonstrukcije Pančevca. Ne bi sigurno, čak i da zanemarimo što za novi most treba izgraditi i nove pristupne saobraćajnice, koje su čak i skuplje od samog mosta“, navodi se u saopštenju.

SSP poručuje da Drobnjak „laže“ kada kaže da je Gazela bila rekonstruisana posle 30 godina i da se tada razmišljalo o njenom rušenju, ali se odustalo zbog pristupnih saobraćajnica.

„Niko nikada nije razmišljao o rušenju Gazele. Ista je rekonstruisana posle 40 godina od pravljenja i funkcionisaće vekovima. Jedino što je tačno od onoga što je rekao Zoran Drobnjak je da Pančevački most već osam godina propada. A propada zbog bahatosti i nestručnosti ove vlasti koja u njega nije uložila ni dinar. Godinama najavljuju njegovu rekonstrukciju, a kao i sve najave ove vlasti, i ta nije vredela ništa. Vlast koja ruši mostove koji povezuju ljude nije ona koju Beograđani zaslužuju, i to će se uskoro promeniti“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: Mostovi koji oduzimaju dah

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar