Oliver Ivanović Foto:Armend NIMANI / AFP / Profimedia

Prošlo je sedam godina kako je emitovan jedan od najsramotnijih propagandnih uradaka Vučićeve medijske mašinerije, spot koji je inspirisao ubice Olivera Ivanovića. Ovaj propagandni uradak je rezultirao političkim ubistvom lidera Građanske inicijative i najznačajnijeg političkog predstavnika Srba na Kosovu i Metohiji posle najprljavije četvoromesečne kampanje, a ovaj zločin nije dobio svoj sudski epilog, kaže poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević.

„Građani Srbije nemaju odgovor ni na više puta postavljeno pitanje u Narodnoj skupštini:“Šta su do sada uradili nadležni organi u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića, kao i ko je naručilac i autor sramotnog spota koji je emitovan na TV Pink i TV Most oktobra 2017, u kom je Oliver Ivanović označen kao nepošten čovek i izdajnik. Srbija sedam godina očekuje da nam Željko Mitrović, vlasnik televizije Pink, saopšti ko je platio emitovanje ovog spota u udarnim terminima na njegovoj televiziji, kao i ko je usaglasio vreme njegovog emitovanja tako da bude prikazan u Nacionalnom dnevniku 16. oktobra? Odmah posle televizijskog priloga koji je prikazan u 11 sati i 26 minuta u kome su Marko Đurić, tada direktor Kancelarije za KiM, i Goran Rakić, gradonačelnik Severne Mitrovice i predsednik Srpske liste, lažno optužili Ivanovića, izjavivši da predvodi antisprsku koaliciiju“, kaže Milivojević u saopštenju.

Srđan Milivojević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kako dodaje, javnost zahteva i odgovor na pitanje ko je u taj sramotni spot dodao deo u kom se pokazuje razlivanje krvi po ekranu i snajperski nišan.

„Prvih dana po prikazivanju, ovaj spot je potpisivala Srpska lista, ali kako je ova podmukla kampanja ubrzano krenula da se kreće u pravcu izvršenja postavljenog cilja, ovaj potpis je volšebno nestao. Podsećam građane Srbije da su poslanici Demokratske stranke odmah po konstituisanja 13. Saziva Narodne skupštine zahtevali da se povodom ubistva Olivera Ivanovića, formira Anketni odbor koji bi mogao da doprinese rasvetljavanju mnogih okolnosti koje su prethodile ovom političkom ubistvu. Nažalost Vladimir Orlić, predsednik Narodne skupštine, uporno je odbijao ovaj zahtev, a poslanici Srpske napredne stranke nisu podržali ovu inicijativu“, kaže Milivojević i dodaje:

„Ne treba zaboraviti ni činjenicu da je Veljko Belivuk, istaknuti član SNS, pred tužiocem za organizovani kriminal izjavio da ima pouzdane informacije o ubistvu Ivanovića, ali nisu saslušni ni on ni u to vreme najmoćnija žena u sektoru bezbednosti, Dijana Hrkalović. Koliko naše službe traljavo rade svoj posao i koliko su nezainteresovane da se ubistvo Olivera Ivanovića reši, najbolje svedoči izjava Bratislava Gašića data na sednici Narodne skupštine 22. juna ove godine kada je izjavio da je ubica Olivera Ivanovića pod zaštitom nemačkih službi bezbednosti. Bezbednosne službe ove države su odbacile ove navode, a zbog ove netačne i skandalozne izjave, Saveznoj Republici Nemačkoj javno se izvinio bivši predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić“.

Milivojević ocenjuje da su u Srbiji vlast uzurpirali isti oni politički činioci koji su vršili vlast i u vreme ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, a ta ubistva su medijski najavljivana na isti način kao ubistvo Ivanovića.

„Pozivam građane Srbije da 17. decembra glasanjem za listu „Srbija protiv nasilja“ zajedno stvorimo uslove za kažnjavanje inspiratora i počinioca ovog političkog ubistva i puno namirenje pravde“, zaključuje Milivojević.

BONUS VIDEO: Srđan Milivojević – Vučić je vrlo opasan čovek, spreman na sve zarad ostanka na vlasti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar