Srđan Milivojević i Aleksandar Vučić Foto:A.K./ATAImages, Goran Srdanov/Nova.rs

Poslanik Demokratske stranke Srđan Milivojević rekao je za Nova.rs da je režim Aleksandra Vučića rešio da ugasi poslednje oaze slobodne novinarske reči, te namera vlasti da menja medijske zakone predstavlja poziv na mobilizaciju svih učesnika političkog života u Srbiji.

„Režim Aleksandra Vučića je rešio da ugasi poslednje oaze slobodne novinarske reči. Reč je o jasnoj nameri režima da ugasi svaku reč kritike uperenu ka ovoj mafijaškoj vlasti. Namera režima da obaveže kablovske operatere da su obavezni da prenose program televizija koje zloupotrebljavaju nacionalne frekvencije kao javno dobro, a u suštini su propagandni servis režima i da to još astronomski plate je poziv na mobilizaciju svih učesnika političkog života“, navodi naš sagovornik.

PROČITAJTE JOŠ...

On upozorava da da bi se na taj način onemogućilo da istina dođe do građana Srbije.

„Ako ovaj zakon prođe, on će predstavljati prekidač koji će ugasiti sve prozore ka istini. Zato najava donošenja ovog zakona zahteva hitnu mobilizaciju društvene opozicije, građana, nivinara i svih slobodoljubivih ljudi“, naglasio je Milivojević.

Ako dva sporna člana novog medijskog zakona, koje je Nova.rs objavila prošle nedelje, „prođu“ nezapaženo kroz strukovna udruženja, vladu i parlament, najkasnije već početkom iduće godine mogli bismo imati sasvim drugačiju medijsku sliku u Srbiji. Drugačiju je možda premekan termin – imaćemo uistinu slamanje kičme i ovom malom broju nezavisnih medija koji su očigledno najveća kost u grlu SNS vlasti.

Opširnije o svemu čitajte u posebnom tekstu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar