Foto: Printscreen Instagram/anagrozdanovicc

Nakon što se članica Glavnog odbora SPS-a iz Niša Ana Grozdanović pohvalila da je građanima na ulici delila po 5.000 dinara i da je novac dobilo njih 100, iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da će proveriti navode iz medija, kako bi utvrdili da li je prekršen Zakon o finansiranju političkih aktivnosti.

Grozdanović je delila novac, blokčiće, olovke i priveske, pohvalila se time na Instagramu i istakla da to finansiraju ljudi koji ne vole da njihova imena budu u javnosti, a misteriozne donatore nazvala je i “dragim prijateljima”.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije odgovorili su Južnim vestima da će utvrđivati da li postoje povrede Zakona.

Povodom Vaših pitanja u vezi sa delovanjem Ane Grozdanović, članice Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije, obaveštavamo Vas da će Agencija za sprečavanje korupcije u konkretnom slučaju izvršiti proveru navoda iz sredstava javnog informisanja, a u cilju utvrđivanja postojanja eventualne povrede Zakona o finansiranju političkih aktivnosti – navode iz Agencije.

Podsetimo, niški SPS ranije se ogradio od akcija Ane Grozdanović, a stručnjaci ukazali da tokovi novca u politici nisu najbolje regulisani i ocenili takve akcije kao marketinške i nepotrebne.

Grozdanović je privukla pažnju javnosti i kada je, takođe na Instagramu, tražila da se svaki negativan komentar o liku i delu predsednika Srbije Aleksandra Vučića kažnjava zatvorom, ali i kada je objavila da je obezbedila posao i platu od 50.000 dinara samohranim majkama koje su joj pomagale tokom predizborne kampanje, pišu Južne vesti.

***

BONUS VIDEO: Ubistvo u Nišu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare