Foto: Printscreen N1

U Nišu je sa mesta šefice jednog od odseka u okviru Gradske uprave nedavno smenjena aktuelna poverenica stranke Srbija Centar i to u trenutku kada se saznalo da je na poslaničkoj listi opozicije. Vesna Stojanović za N1 tvrdi da joj je čak i šef rekao da niko iz vlasti neće tolerisati opozicione delovanje nekog ko je rukovodilac u javnoj upravi.

Tako je Vesna Stojanović, žena koja je do februara bila glavna za kapitalno investiranje u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj u Nišu, ostala – kako kaže – bez mogućnosti čak i da sama izabere hoće li se baviti opozicionim radom van svog posla ili ne, prenosi N1.

„Preneto mi je tada da neko ko se bavi opozicionim aktivizmom i radom – ne može da bude šef nekog odseka ili službe u Gradskoj upravi“, kaže Vesna Stojanović, poverenica za Niš stranke Srbija Centar.

Iako da bira nije ni htela.

„Niko ne može da vam zabrani da se bavite političkim aktivizmom bilo koje vrste, van radnog vremena“, kaže.

Ali je za tu „zabranu“, kako prepričava, čula i to od svog nadređenog, kaže, ali više kao „stav“ uprave grada.

Pročitajte još

N1: Da li postoji rešenje o vašem premeštaju, odnosno, šta u njemu piše, postoji li pisani trag?

„Naravno, postoji rešenje, ali u tom obrazloženju uopšte ne piše da je razlog za smenu, odnosno, pomeranje mene sa mesta šefa to što se bavim opozicionim radom, već piše da je zbog potrebe posla, sistematizacijom određeno radno mesto i to je to. Potpisala sam to jer, da Vam kažem, borba sa njima je borba sa vetrenjačama“, kaže ona.

Ali to što o svemu sada javno govori – ne smatra besmisleniim.

„Ima mnogo mojih kolega u Gradskoj upravi koji se, takođe, ne slažu sa režimom, ali su mnogo gore prošli. Skidali su im i zvanja. Prestajali su tek tako da budu samostalni savetnici, ostajali samo savetnici, pomerani na niža radna mesta“, kaže Stojanović.

Komentar o svemu ovome, iz kancelarije Grada Niša u kojoj Vesna Stojanović i dalje radi – do ovog momenta nije stigao.

„Ne, ja uopšte nisam sigurna da ja neću imati posledice zbog ovoga, ali sam ja na ovo spremna“, ističe ona.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare