Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Srđan Milivojević, kandidat za narodnog poslanika liste "Srbija protiv nasilja", rekao je na mitingu na Trgu republike da je za pobedu na izborima potrebna olovka i da da će građani pobediti "parizer dahije".

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite uživo na našem blogu.

„Pre 109 godina, na današniji dan pred naše pretke istupio je Živojin Mišić i rekao eno Beograda, pritiska ga tama, hajde da pokažemo svetu… Zato vojnici idemo ka Beogradu da ga oslobodimo i proteramo Austrougare, svaka se pobeda dobija. Stali su pod zastavu časti i proterali okupatore iz svog grada. Davno su su se i MIšić i najslavniji srpski drugovi ustrojili pred gospodom. Šta bi danas rekli Stepa i Mišić, šta bi rekli kada bi videli kako se njive i livade nude za rudnike, šta bi povikao sa Ljubića Tanasko Rajić… Pa isto ljudi, ovo je naša zemlja. Ne damo ovu zemlju, ne dam. Pred nama je vreme pobeda, sazrelo je, ali za ovu pobedu ne treba da komanduju ni Stepa ni Mišić. Olovku u ruke“, naglasio je Milivojević.

PROČITAJTE JOŠ...

On je pozvao građane da izađu na izbore 17. decembra.

„Za ovu pobedu treba samo olovka. Pozivamo da se 17.decembra upišemo u knjigu živih, ovo je borba za slobodu. Ili Srbija ili Mafija, to je jedina parola. Neću da danas deca uče iz knjige žalosti iz Ribnikara. Kako je moguće da crnina bude narodna nošnja naših građana kad je Vučić na vlasti. Biramo ili šajkača ili napredna fantome. Srbija će napraviti dobar izbor. Pobedićemo parizer dahije, ovo je zemlja slobode, a ne parizera. Ljudi, taj čovek je pre mnogo godina zaspao kao graničar kod Karlobaga, a sada se budi kao naprednjak kod Jarinja na granici koju je sam napravio. Srbijo, sećaš li se Zorana Đinđića, slogane tog čoveka krade ‘Parizer dahija’. Dajem reč, nikada više prosperitet najgorih neće biti plaćan glavama najboljih. Našim će rukama olovka će postati najslavnije oružje. Slušaj dobro ‘Parizer dahijo’… Ne staje dostojanstvno naroda koji ima ovakvu prošlost u omot parizera. Ljudi su ovde danas gladni slobode i pravde, a ne parizera“, zaključio je Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar