Vladimir Obradović Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Stranke proevropske opozicije, okupljene oko protesta "Srbija protiv nasilja", postigle su dogovor za beogradske izbore. Kako saznaje Nova.rs, kandidat za gradonačelnika Beograda biće Vladimir Obradović, poslanik "Pravac Evropa" i profesor na Fakultetu organizacionih nauka.

Na sinoćnom sastanku opozicija se saglasila oko ključnih detalja izlaska na izbore u Beogradu, kaže izvor našeg portala. Na predlog SSP-a odlučeno je da kandidat za gradonačelnika bude Vladimir Obradović, a u igri je bio i Dobrica Veselinović, jedan od lidera Zeleno-levog fronta.

Kako navodi naš sagovornik, dogovoreno je da budu dva nosioca liste – prvi će biti Veselinović, a drugi Obradović, a najviše mandata imaće ZLF.

Vladimir Obradović je poslanik u aktuelnom skupštinskom sazivu i član je poslaničke grupe „Pravac Evropa“. On je u parlament ušao na predlog SSP Dragana Đilasa i upravo ga je ta stranka predložila u razgovorima sa ostatkom opozicije.

Obradović je inače i profesor na Fakultetu organizacionih nauka, a na prethodnim beogradskim izborima bio je član tima tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Vladete Jankovića (Ujedinjeni za pobedu Beograda).

Dobrica Veselinović Foto: Nova

Nešto ranije, proevropska opozicija postigla je dogovor za parlamentarne izbore o zajedničkoj listi. Kako smo objavili, nosioci liste biće Marinika Tepić i Miroslav Aleksić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je sinoć da će sledeće nedelje raspisati vanredne parlamentarne izbore. On je još jednom ponovio da će izbori biti održani 17. decembra.

Vučić raspisuje parlamentarne, Orlić pokrajinske izbore

„Ja ću sledeće nedelje raspisati parlamentarne izbore na obrazloženi predlog Vlade Srbije“, izjavio je Aleksandar Vučić u Dnevniku RTS-a.

On je rekao kako će pre toga predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić raspisati lokalne izbore u više od 60 jedinica lokalne samouprave.

„A posle toga će se ići na raspisivanje pokrajinskih izbora i da se sve to bude 17. decembra. Ja vidim da su svi u niskom startu i da su sve moguće rasprave kod političara krenule“, naveo je predsednik Srbije.

BONUS VIDEO Profesor Bešić održao lekciju opoziciji u Utisku nedelje: Odavno je trebalo da se ujedinite, sada je vreme da se šalju političke poruke

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare