aktuelni gradonačelnik Čačka, Milun Todorović Foto:TANJUG/ JOVAN NIKOLIĆ

Član Ruske stranke u Čačku Goran Hadži Milovanović fizički je napao predsednika Gradskog odbora u tom gradu Slobodana Jakšića zbog toga što je podržao Srpsku naprednu stranku, saznaje portal Nova.rs.

Kako saznaje naš portal Milovanović i Jakšić susreli su se prilikom izjave saučešća nedavno preminulom čačanskom novinaru Gvozdenu Otaševiću i prilikom tog susreta Milovanović je prišao Jakšiću i fizički ga napao.

Razlog za napad, kažu sagovornici Nova.rs, leži u tome što je Jakšić podržao Srpsku naprednu stranku nakon završenih lokalnih izbora u Čačku.

„Jakšić je od samog početka bio „igrač“ Srpske napredne stranke, ali Milovanović za to nije znao, pa je mislio da će ta stranka u opoziciju“, kaže naš izvor.

PROČITAJTE JOŠ:

Za sada nema informacija o vrsti povreda koju je Jakšić zadobio.

Inače, Ruska stranka u nekoliko poslednjih izbornih procesa često bude glas koji presuđuje pobedu. Tu ulogu ima trenutno u Nišu, gde prema trenutnoj situaciji Srpskoj naprednoj stranci daje taj jedan odbornički glas koji joj omogućava da formira većinu.

Javnosti je poznat snimak sa proslave „pobede“ SNS u Nišu, kojoj je prisustvovao odbornik Ruske stranke Tihomir Perić. Pore toga što je izgledao prilično „preplašeno“, u jednom trenutku je rekao i „jao majko, živ nisam“.

Njihovih lista je bilo na izborima u beogradskim opštinama, na samim beogradskim izborima, u Valjevu…

Interesantno je napomenuti da iako se ova stranka predstavlja za manjinsku, Rusa u njoj gotovo da nema.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare