Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Na sastanku opozicije koja organizuje proteste "Srbija protiv nasilja" odlučeno je da predstavnici desnice neće učestvovati u organizaciji protesta, te se za sada ne vidi potreba da se proširi broj organizacija koje organizuju proteste.

Kako je za Novu rekao Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, koja učestvuje u protestima  kao tehnički organizator, predstavnici opozicije konstatovali su na sastanku da je desnica ostala pri svom stavu da ne učestvuje u organizaciji protesta.

„Mi smo na sastanku organizacionog odbora doneli odluku da se oni za sada ne uključuju u organizaciju. Oni su bili pozvani da učestvuju od prvog protesta, ali su se opredelili da politički deluju kroz parlament. Sami su se opredelili, ne vidimo prostor da se nešto promeni. Desnica se sama odlučila da ne učestvuje, dali su potpise za sednicu Skupštine i želeli su samo da rade u parlamentu. Hvala im na toj podršci, ali odbili su učestvuju u organizaciji“, rekao je Milivojević za Nova.rs i dodao:

„Mi smo konstatovali ponovo danas da desnica od početka protesta ne učestvuje u organizaciji. Konstatovali smo da nisu želeli da se uključe u organizaciju protesta i tu nema nikakvih promena. Opredelili su se da deluju parlamentu, oni su doneli odluku da se ne uključe, ne mi. Ne vidimo za sada potrebu da proširujemo format koji organizuje protest“, poručio je Milivojević.

Podsetimo, poslanik Narodne stranek Stefan Jovanović rekao je da na proteste treba pozvati Novi DSS, Zavetnike, Dveri, DJB i SRCE.

Što se tiče Narodne stranke, on je ponovio da će se insistirati na ispunjenju svih zahteva koji su formulisani na početku protesta.

„To se odnosi na borbu protiv nasilja i na regulisanju medijske sfere, zato što se sa dosta medija promoviše nasilje. Što se tiče organizacije protesta, kako bismo motivisali ljjde da izađu na ulice, i kako bismo dodatno pritisli vlast, mislimo da je potrebno proširiti front političkih organizacija. To znači da treba pozvati u ovaj naš zajednički front i ostale političke parlamentarne poilitičke organizacije kao što su Novi DSS, Zavetnici, Dveri, ali i pozvati i vanparlamentarne organizacije koje su sporemne da pomognu u ostvarivanju ciljeva, kao što je Srbija Centar, SDS ili Dosta je bilo“, naveo je Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar