Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da mu je šef kabineta Nenad Milanović rekao da nikada nije učestvovao u ponudi bilo koje vrste - nameštanju tendera, nuđenju para. "Rekao mi je da je koristio sve mehanizme da dođe do informacija koje sam mu tražio", poručio je Šapić.

Šapić je novinarima poručio da zna da nije ništa loše uradio, a novinari su insistirali na odgovoru zašto nije obavestio javnost kada je saznao da snimak postoji, piše N1.

„Kako sam ja mogao da znam šta je istina, jel vi znate šta sve dolazi do mene, ja bih onda svaki dan obaveštavao javnost. Kad te neko javno optuži to je velika razlika, zašto bih vam rekao nešto što je interno unutar nas. Oni su nas javno optužili, onog momenta kad vas neko otpuži, dužna je javnost da zna šta se desilo. A ne dok je iza zatvorenih vrata. Da sam izašao u javnost i rekao prete mi, šta bistve mi rekli – dajte dokaz. Da li biste me pitali da li imam dokaz? Kada bih ja rekao da nemam dokaz i Sava Terzić rekao da to nije tačno i da je pritisak na njih, šta biste vi uradili?“, upitao je gradonačelnik.

Zato je, poručuje, inters javnosti da se sazna istina kada vas neko optuži.

„A ne da se njome manipuliše. Ja insistiram da se sazna istina. Ako je ovo praksa, ja ću izlaziti za svaku stvar, da vidim da li ćete da stanete na našu stranu iako nemam dokaz“, dodao je.

Gradonačelnik kaže da mu je Milanović rekao da nikada nije učestvovao u nezakonitim ponudama.

„Rekao mi je da je koristio sve mehanizme da dođe do informacija koje sam mu tražio. Ovi mene lažu, lažem i ja njih. Imaćeš informacije pre donošenja odluke. Ukoliko me je slagao i povukao poteze, onda to nije mehanizam nego konsekvenca i on će da odgovara. Naravno da sam ga pitao. Očekujem naslove Milanović nije kriv, koristio je razgovore da izvuče što više informacija na osnovu kojih će Grad odneti odluku. Spreman je da snosi odgovornost ukoliko je učestvovao u bilo kojoj koruptivnoj radnji“, zaključio je gradonačelnik Beograda.

Bonus video: Šapićevi problemi sa prezentacijom

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar