Konstantin Samofalov Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Generalni sekretar SDS Konstantin Samofalov kaže da je novo urušavanje zgrade u Ulici Prote Mateje na Vračaru, dokaz neznanja krajnje sumnjivih investitora koji grade na ovoj opštini.

„Juče je na Vračaru došlo do ponavljanja scene iz Vidovdanske ulice iz jula 2020. godine. Naime, u Prote Mateje br. 41 na Vračaru urušen je ulaz u zgradu, koja se nalazi pored placa gde je u toku iskopavanje temelja za novu zgradu. Baš kao i u slučaju „Vidovdanska“ građani su se prethodno obraćali nadležnim službama u strahu za svoju bezbednost“, navodi Samofalov i podseća da su „usled nemara i neznanja krajnje sumnjivih investitora i izvođača radova, potkopani temelji zgrade pored gradilišta u Vidovdanskoj 2a na Vračaru.

„Izvođač radova koji se prethodno bavio snimanjem sado-mazo filmova, preorijentisao se na građevinsku delatnost. I dalje ne znamo ko je tu zvanični, a ko nezvanični izvođač, pošto zvanični tvrdi da u momentu rušenja zgrade nije bio na gradilištu. Nakon naših šestomesečnih protesta ispred zgrade opštine, pred tužilaštvom se pojavio još jedan investitor, koji se ne pominje nigde u papirima. Ovakve situacije se ponavljaju jer u ovoj državi ne postoji nikakva politička i krivična odgovornost zaštitćenih SNS neimara. I svako može da ugrožava imovinu i bezbednost građana kako mu se prohte“, zaključuje Samofalov.

Podseztimo, u nedelju je u Ulici Prote Mateje 41 u beogradskoj opštini Vračar došlo do urušavanja dela ulaza u zgradu, koja se nalazi pored placa gde je u toku iskopavanje temelja za novu zgradu.

U oktobru 2022. godine jedan od stanara izjavio je za FoNet da se plaše za bezbednost zgrade.

„Padaju nam cigle u dvorište, oštetili su nam haustor, pucaju delovi zida ispod stepenica“, istakao je on i dodao da su tog jutra u oktobru radnici sa bagerom počeli da ruše objekte bez ikakve najave.

Reporter FoNeta pokušao je u oktobru da dobije odgovore od šefova na gradilištu, ali oni su ga vređali, rekavši da je sve pod kontrolom i da stanari izmišljaju.

Juče su reporteru FoNeta šefovi koji su se nalazili na gradilištu rekli da ne treba da se interesuje i da se udalji.

Na gradilišnoj tabli stoje informacije da je iz izvođač radova „Midmont“ d.o.o.

Građevinsku dozvolu ROP-BGU-CPIH-7/2022 od 05. avgusta 2022. izdao je gradski Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove.

BONUS VIDEO: Urusavanje zgrade u Vidovdanskoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar