Foto: Narodna stranka

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić i svi članovi Predsedništva Narodne stranke podneli su ostavke, saopšteno je danas iz te stranke. Ističu da, nezavisno od izbornih uslova i svih drugih nepovoljnih okolnosti u kojima su se borili, nema sumnje da je volja građana Srbije takva da Narodna stranka u ovom trenutku ne predstavlja značajan činilac u političkom životu naše zemlje.

„Poštujući to, pozivamo članove stranke da do daljnjeg u javnosti nastupaju samo u ličnom kapacitetu“, navode iz Narodne stranke.

Predsedništvo Narodne stranke je zatražilo od dosadašnjeg predsednika, generalnog sekretara i Izvršnog odbora da privremeno nastave da obavljaju svoje dužnosti, do Izborne skupštine Narodne stranke na kojoj će biti izabran novi lider i novo rukovodstvo.

Pročitajte još

O učešću i eventualnim koalicijama na svim izborima koji bi mogli da se dogode pre Izborne skupštine stranke odlučivaće Predsedništvo Narodne stranke, koje je od danas u tehničkom mandatu, dodaje se u saopštenju.

„Podržavamo zahteve građana i opozicionih stranaka da dođe do novih izbora na svim nivoima, u skladu sa zakonom“, takođe su naveli iz Narodne stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar