Pokret slobodnih građana Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Pokret slobodnih građana (PSG) čestitao je danas svim građanima Srbije Dan državnosti i 220 godina od podizanja Prvog srpskog ustanka i poželeo im da sledeće godine taj praznik obeleže u državi kakvu zaslužuju - modernoj, evropskoj, slobodnoj i demokratskoj.

PSG je ocenio u saopštenju da u Srbiji ima manje slobode i garantovanih prava od onih iz Sretenjskog ustava Dimitrija Davidovića iz 1835.

„Pogažena su i obesmišljena sva načela iz aktuelnog Ustava Srbije – socijalna pravda, nezavisnost sudstva, podela vlasti, ravnopravnost građana pred zakonom, vladavina prava, poštovanje ljudskih i manjinskih prava, sloboda medija, građanska demokratija i evropske vrednosti“, naveo je PSG.

Umesto toga, kako je naveo PSG, Srbija ima autokratiju i zarobljena je država u kojoj su svi mehanizmi isključivo u korist male grupe ljudi, njihovog opstanka na vlasti i ličnog bogaćenja.

„Lična imovina građana postoji samo do momenta kada na nju poželi i na nju krene neko ko je u piramidi Srpske napredne stranke. Tada prestaju da važe svi zakoni, sem onog koje nije svojstveno ljudima – pravo jačeg“, naveo je PSF i pozvao sve da prestanu da trpe samovolju, jer samo život u slobodi je život dostojan čoveka.

„Živela Srbija!“, poručio je PSG.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar