"Ovo što se dogodilo u Ujedinjenim nacijama presedan je u spoljnoj politici Srbije, za koji moraju da snose odgovornost svi nosioci vlasti u Srbiji, počev od predsednika Aleksandra Vučića, ministra spoljnih poslova Nikole Selakovića do ambasadora Srbije pri UN Nemanje Stevanovića", poručili su funkcioneri pokreta Dveri na protestu u Beogradu.

Potpredsednik Dveri Ivan Kostić danas je, na konferenciji za medije ispred ambasade Rusije u Beogradu, ocenio da se Srbija „otvoreno stavila u službu zapadnih sila koje su pokrenule antirusku histeriju u celom svetu, a što će dugoročno imati nesagledive posledice po građane Srbije“.

Kostić je naglasio da bi pod hitno trebalo da budu smenjeni sadašnji ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i ambasador Srbije pri stalnoj misiji u UN Nemanja Stevanović.

Kostić je pročitao i pismo upućeno ruskom ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku, kojim se „Dveri, a i u ime celog srpskog naroda“ izvinjavaju zbog odluke Ministarstva spoljnih poslova i stalne delegacije Srbije u UN da glasaju za rezoluciju UN o Ukrajini, a protiv interesa Rusije.

BONUS VIDEO: Milošević – Svet Rusiji uvodi samo sankcije koje ga ne bole

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare