Jelena Milošević Foto:Miljana Isailović/Nova.rs

Danas su radnici JKP "Hammeum" iz Prokuplja, koji uskoro ostaju bez posla i narodna poslanica Jelena Milošević bili fizički sprečeni da uđu na sednicu Skupštine grada Prokuplja, koja je inače javna. Poslanica Milošević je na poziv pojedinih odbornika i radnika preduzeća prethodno zatražila od nadležnih da prisustvuje sednici, za šta je odbijena uz obrazloženje da se sednica može pratiti putem medija, a činjenica je da zasedanje prokupačke Skupštine nijedna televizija ne prenosi uživo.

„Lokalni SUP je dao nalog privatnom obezbeđenju Kobra Guard da postupi po nalogu gradonačelnika i onemogući ulazak radnika na sednicu na kojoj se donosi odluka o likvidaciji preduzeća „Hammeum“ i sudbini 105 radnika i njihovih porodica. Policija na moj poziv nije htela da izađe na lice mesta s obrazloženjem da to ne spada u njihovu nadležnost. Sada se nameće nekoliko važnih pitanja:

Čega se plaši gradonačelnik Prokuplja?

Kako je moguće da na vratima Skupštine grada stoje lica privatnog obezbeđenje koji nikome nisu pokazali svoje legitimacije?

Kako je moguće da se na sednici koja je otvorena za javnost zabranjuje ulazak radnicima koji će ostati bez posla zbog likvidacije do koje je i došlo namernim urušavanjem poslovanja ovog preduzeća od strane gradskih vlasti?

I kao logično pitanje se nameće i to da ako policija ne može da zaštiti narodnog poslanika čiji je zadatak da se bori da se glas naroda čuje, čemu mogu da se nadaju obični građani po pitanju svojih prava i bezbednosti?“, izjavila je poslanica Milošević.

BONUS VIDEO: Prokuplje – zviždanje ispred sedišta SNS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar