Aleksandar Vučić i Danilo Vučić Foto:Screenshot/Instagram/buducnostsrbijeav

U svetskoj istoriji je nezabeleženo da je predsednik jedne države poslao svog sina u drugu državu na državničku ceremoniju kao što je učinio Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, poslavši svog sina na obeležavanje dana Republike Srpske u Bosnu i Hercegovinu, saglasni su sagovornici Danasa.

Komentarišući činjenicu da se danas na ceremoniji obeležavanja neustavnog praznika – dana RS, umesto Vučića na proslavi pojavio njegov sin Danilo, spoljno politički analitičar Boško Jakšić kaže da tako nešto nisu nikada uradili čak ni Staljin ni Tito.

Prema rečima sociološkinje Vesne Pešić, nije uobičajena praksa koju je primenio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, poslavši sina Danila kao deo državne delegacije na proslavu dana Republike Srpske.

„Osim neukusa koji karakteriše obojicu i može sve da objasni, te slutnje se sastoje u tome da možda njega priprema za svoga naslednika, pošto često priča o isticanju svog poslednjeg mandata. To nije mnogo verovatno, ali kada je Vučić u pitanju i to je moguće. Ili da ga, recimo, uključi u politiku i dodeli mu neku značajnu funkciju“, kaže Vesna Pešić.

Opširnije čitajte na portalu Danas.rs.

***

BONUS VIDEO – Zašto je Dodik odlikovao Putina?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare