Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da poznaje suvlasnika United Media Dragana Šolaka i da ga je jednom video, ali je napomenuo da u jučerašnjem obraćanju nije rekao da Šolak želi da ga ubije, već da to žele neki iz kriminalnog miljea.

Vučić je učestvovao u polaganju kamena temeljca za izgradnju novog objekta za smeštaj i obuku pripadnika Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre”, u kasarni „Vasa Čarapić“ u Beogradu. Posle kratkog zvaničnog dela, Vučić je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je glasilo da komentariše objavu Dragana Đilasa, lidera SSP i poslanika da treba da se leči.

PROČITAJTE JOŠ:

Đilas je tom objavom reagovao na video poruku Vučića od petka. U poruci je Vučić kazao da su proteklih dana učestale pretnje državnim organima, političarima, tužiocima, sudijama i naučnicima koji su se drznuli da kažu istinu i da se „suprostave narativu tajkuna i kriminalca Dragana Šolaka i njegovih političkih slugu“.

„Došli su na ideju da bi trebalo, u cilju sprovođenja revolucije, da me ubiju. Mnogo puta su im govorili da im je to jedino rešenje, jer na izborima da pobede neće nikada. Ne zato što su pravila ovakva ili onakva, već zato što ih narod nikada nije hteo i nikada ih neće hteti“, poručio je Vučić, na šta je Đilas reagovao sa „čoveče idi leči se“.

Polaganje kamena temeljca u kasarni „Vasa Čarapić“ Foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ/ bg

Posle kratkog zvaničnog dela, Vučić je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je bilo novinarke Pinka iodnosilo se na objavu Dragana Đilasa, lidera SSP i poslanika da treba da se leči.

Odgvarajući na pitanje, Vučić je u kasarni Kobri kazao da ne misli da mu je zdravsveno stanje fantastično.

„Što se tiče činjenice da bi trebalo da se lečim, valjda ću uskoro i da obavim sistematski pregled, ne mislim da mi je stanje fantastično. Ne mislim da imam problem u glavi, nemam problem da me svako vređa. Problem je što u četiri reči, nije bio sposoban da ih napiše, već je u te četiri reči pogrešio, nije znao gde da stavi zapetu. Što se lečenja tiče, u pravu je, mnogi mi to govore. Nije trebalo da se leče oni koji su mislili o svojim bankovnim računima… Trebalo je da penzije budu dva puta manje, plate tri puta manje, da bih bio uspešan kao oni i da ne bi trebalo da se lečim. Bilo je zabranjeno da se ponosite time da ste deo vojske Srbije, ono što smo imali od svog naoružanja smo uništavali, topili. U pravu je, ja sam za lečenje, nisu oni“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je rekao i da poznaje Dragana Šolaka, vlasnika Junajted medija i da ga je jednom video, ali je napomenuo da u jučerašnjem obraćanju nije rekao da on želi da ga ubije, već da to žele neki iz kriminalnog miljea.

O stambenim uslovima i povećanju plata pripadnicima odreda „Kobre“

Vučić je poručio da će pripadnici specijalnog odreda, osim boljih stambenih uslova, dobti i novo povećanje plate koje će „biti mnogo veće nego ranije jer je osnovica mnogo veća“.

„Verujem da ćete sebi i svojim porodicama uspeti da obezbedite normalan život“, rekao je Vučić.

Istakao je kako veruje u hrabrost i odlučnost pripadnika odreda „Kobre“ da, u slučaju napada na Srbiju, biti prvi koji će se „bespogovorno odazvati “ svim zdacima u odbrani zemlje.

BONUS VIDEO: Đilas: U istoj priči Vučić kaže da će neko da ga ubije, pa pređe na povećanje penzija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare