Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Predstavnici opozicionih stranka upitili su poziv medijima za konferenciju za medije koja će se održati u utorak u 12 sati u holu Narodne skupštine Republike Srbije.

Kako se navodi u pozivu upućenom medijima, tema konferencije je zahtev jedne trećine narodnih poslanika za vanrednu sednicu o izmenama Zakona o rudarstvu i energetici, koji podrazumeva zabranu primenjenih istraživanja i eksploatacije litijuma i bora.

PROČITAJTE JOŠ...

Podsetimo, portal Nova.rs je ranije danas objavio da će se predstavnici opozicije obratiti javnosti kako bi saopštili naredne korake u cilju sprečavanja iskopavanja litijuma u Srbiji, a jedna od njih biće i zahtev za održavanje sednice paralementa na kojoj će se raspravljati o ovoj temi.

Prema saznanjima portala Nova.rs, opozicione parlamentarne stranke održale su niz sastanaka prethodne nedelje kako bi koordinisali zajedničko delovanje u narednom periodu, a sve u cilju aktivnijeg učešća u borbi protiv namere vlasti da se otvori rudnik litijuma.

Pored partija koje su deo aktuelnog saziva Skupštine Srbije, na sastancima su učestvovali i pokret „Kreni-promeni“, odnosno lider ovog pokreta Savo Manojlović i predstavnici Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS), Zlatko Kokanović i Nebojša Petković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare