Pripadnici Kosovske policije upravo su ušli u 9 objekata Pošte Srbije u četiri opštine na Severu Kosova. FOTO: KoSSev

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, uhapšen je danas oko 11.00 časova, za KoSSev je potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani. Nakon Arsenijevića, priveden je i Stefan Veljković, potpredsednik Srpske demokratije.

Lider Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, uhapšen je danas oko 11.00 časova, za KoSSev je potvrdio zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

Kako je Eljšani kazao za KoSSev, on je „sprečavao zvanične organe da obave svoj posao“, te kada je Kosovska policija reagovala da omogući da se radovi i nastave, on je sa „istom radnjom nastavio i dalje“.

Nakon toga uhapšen je i potpredsednik Srpske demokratije Stefan Veljković.

Kako javlja Kossev, više stotina građana Kosovske Mitrovice upravo protestuje ispred policijske stnice u Severnoj Mitrovici nakon što su uhapšeni lideri Srpske demokratije, Aleksandar Arsenijević i Stefan Veljković.

Oni zajedno sa civilnim organizacijama i Srpskom listom zahtevaju hitno puštanje dvojice političara, istovremeno osuđujući kako navode, prekomernu upotrebu sile od strane policije u uniformi i civilnoj odeći.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare