Albin Kurti i Aleksandar Vučić Foto:EPA-EFE/Kiyoshi Ota / POOL, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Kosovski mediji su upravo javili, pozivajući se na izjavu portparola kosovske vlade da će se Kurti i Vučić najverovatnije u Briselu sastati sutra.

Perparim Krueziu nije iznosio dalje detalje, ali njegovu izjavu citira više prištinskih medija.

Evropska unija (EU) pozvala je kosovskog premijera i srpskog predsednika da dođu u Brisel na sastanak, saopštio je juče na dnevnom brifingu za medije, portparol EU Peter Stano, što je kasnije evropski portparol potvrdio i u izjavi za KoSSev. Dodao je da se EU nada da će do tog susreta doći „veoma brzo“.

Pročitajte još:

Iako ni jedna strana još uvek nije zvanično potvrdila da će putovati u Brisel, predsednik Srbije Aleksandar Vučić to je posredno učinio juče iz Atine. Poruku na Instagramu da se trenutno nalazi u poseti Atini koja „mu je svakako draža od one koja dolazi posle nje“, više medija je protumačilo kao znak da nakon Atine ide u Brisel.

Visoki evropski predstavnik Žozep Borelj je ove nedelje upozorio da se rešenje za aktuelnu krizu sa tablicama mora pronaći hitno, pre 21. novembra, za kada su kosovske vlasti prethodno naglasile da će se započeti sa kažnjavanjem vozača koji upravljaju vozilima sa KM tablicama.

BONUS VIDEO: Devet poslanika Srpske liste ipak položilo zakletvu u Skupštini Kosova

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare