U sredu je u Kruševcu održana konstitutivna sednica Skupštine na kojoj su odbornici izabrali novo rukovodstvo. Šef odborničke grupe Kruševac protiv nasilja Branislav Bata Adrić, u svom prvom obraćanju pozvao je sve prisutne u sali da ustanu i minutom ćutanja odaju počast nastradalom mladiću u fabrici “Trajal” iz Kruševca, međutim, odbornici vladajuće većine nisu želeli to da ispoštuju.

Sredinom januara u fabrici “Trajal” u Kruševcu došlo je do eksplozije u kojoj je jedan mladić izgubio život. Deo odbornika u skupštini tog grada očekivao je da će, zbog toga što se tragedija desila samo dve nedelje ranije jučerašnja konstitutivna sednica Skupštine Kruševca početi minutom ćutanja, međutim to se nije desilo.

“Činjenica je da je ta tragedija potresla građane Kruševca. Kako je tragedija još sveža u sećanjima građana, bez namere da tragediju eksploatišemo u bilo kakve političke svrhe imali smo ideju da jednim gestom, zahtevanjem minutem ćutanja odamo poštu”, kaže za portal Nova.rs narodni poslanik i odbornik u Skupštini grada Kruševca Srđan Milivojević.

Srđan Milivojević Protest ispred RIK-a Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Kako vladajuća većina nije pozvala da se održi minut ćutanja, u svom prvom obraćanju šef odborničke grupe Kruševac protiv nasilja Branislav Bata Andrić učinio je to umesto njih.

“Pre nego što budem bilo šta rekao, predložio bih da ovde svi prisutni, minutom ćutanja odamo počast tragično nastradalom detetu u fabrici Trajal”, kazao je Branislav Bata Andrić

Branislav Bata Andrić Foto: RTK

Međutim, nisu svi ustali, odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije ostali su da sede u odborničkim klupama.

Foto: RTK

“U Kruševcu se desila velika tragedija u fabrici namenske industrije “Trajal” tom prilikom jedan osamnaestogodišnjak, dete na pragu života je izgubilo život. Bio sam šokiran činjenicom da odbornici SNS i SPS, onih koji čine vladajuću većinu nije palo na pamet da ustanu, ustali su samo odbornici Kruševca protiv nasilja, jedan odbornik Dveri i odbornici ispred koalicije NADA“, objašnjava Milivojević.

PROČITAJTE JOŠ:

Podsećamo, tragedija u kojoj je osamnaestogodišnjak izgubio život, dogodila se oko devet časova 16. januara u fabrici „Trajal“ u Kruševcu u pogonu za mešanje raketnog goriva. Prvo je došlo do eksplozije a potom i požara.

U nesreći je još četvoro radnika povređeno, troje je prevezeno u kruševačku Opštu bolnicu a jedna radnica na Vojno medicinsku akademiju u Beograd.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare