Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Do kraja nedelje održavaju se protesti i blokade puteva u 29 gradova u Srbiji, objavili su predstavnici opozicije. Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, deveti po redu protest Srbija protiv nasilja u Beogradu biće održan u subotu, a u petak će biti organizovane blokade autoputa. U planu je odlazak pred zgradu TV Pink, ali i blokade dve međunarodne pruge.

Kopredsednik stranke Zajedno i narodni poslanik Nebojša Zelenović izjavio je da će u petak biti organizovana blokada autoputa E75.

„Povećava se broj gradova u kojima će se održati protesti i blokade. Prošle sedmice je bilo 20, a ove sedmice će biti 29“, rekao je Zelenović.

On je naveo da se od ponedeljka do petka protestovalo se i protestovaće se: u Loznici, Gornjem Milanovcu – danas, sutra Raška, Sombor, Valjevo i Užice, prekosutra Novi Sad, Čačak, Vršac, Ruma, Lučani, Zaječar, Vrbas i Majdanpek, a u subotu uz Beograd protestovaće i blokirati puteve Subotica, Niš, Kragujevac, Leskovac, Šabac, Zrenjanin, Pirot, Vranje, Smederovo, Žagubica, Kraljevo, Kuršumlija, Jagodina, Prokuplje…

„Za sve one koji su sumnjali da protesti ulaze u kritičnu fazu, jer ide leto, protesti se šire. Ono što je posebno je dogovor da u petak bude napravljena posebna blokada autoputa E – 75 u vreme kada se dešava najveći trazit na prelmu između juna i jula meseca. U petak će u Beogradu na tri tačke i u Novom Sadu na jednoj tački biti zaustavljen saobraćaj na autoputu, tako što ćemo imati jednu usporenu vožnju od naplatne rampe Šimanovci i naplatne rampe u Bubanj potoku u drugom smeru. Te dve grupe će se se susresti kod Sava centra na autoputu i tu stajati do 20 sati“, rekao je Zelenović.

On je naveo da protestne vožnje kreću u 16 časova ispred naplatnih rampi.

„Doći ćemo do 17, 17.30 ispred Sava centra i tu ćemo ostati do 20 časova“, rekao je Zelenović i dodao da će paralelno u Novom Sadu će u isto vreme od 17 do 20 sati biti zaustavljen saobraćaj na autoputu.

„U subotu će se desiti blokade dve međunaordne pruge kod Smedereva i Niša, a paralelno sa tim će biti održan i protest“, rekao je Zelenović i podsetio da je smena članova REM-a zahtev i da je očekuju u Skupštini.

Narodni poslanik Aleksandar Jovanović Ćuta najavio je da će protest Srbija protiv nasilja u subotu ići do TV Pink.

„U subotu ćemo se skupiti oko 18 sati, a onda krećemo na Pink. Jasno je da kada Željko Mitrović nešto obeća u dogovoru sa Vučićem, na kraju ispadne laž. Njih dvojica guraju prst u oči građanima. Umesto da zaustave trovačnicu od Zadruge, raijlitija i svih njihovih informativnihg programa, najavljuju novi rijaliti, koji će se zvati Zadruga elita“, rekao je Jovanović.

BONUS VIDEO Šta je protestima protiv nasilja donelo širenje po mnogim gradovima u Srbiji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare