Zašto je Vučić, kako bi to Britanci rekli - "kraljica drame", objasnio je, gostujući u podkastu "Dobar, loš, zao", istoričar Milan St. Protić.

Protić je naveo da Vučić od svega pravi pozorišnu predstavu i da je to čini bez obzira na to koliko je situacija ozbiljna.

#related-news_0

„Naravno da je on ‘kraljica drame’. Bez obzira koliko je situacija ozbiljna, njemu je najbitnije da on bude u glavnoj ulozi i da odigra tu svoju patetičnu rolu koju, nažalost, gledamo duže od decenije. Ali, to na koji način Srbije reaguje na to što se događa i što se predlagalo, pokazuje da nije on nije jedini infantilan u ovoj zemlji, nego je, nažalost, i veliki broj ljudi koji ovde živi prilično nezreo u pogledima na ozbiljna pitanja. I zato on dobro prolazi i dobija tolike glasove, bez obzira na dominaciju u medijima i sve drugo što je njegovoj strani. Njegov egocentrizam koji se uklapa sa infantilnošću lepo se prima u ovdašnjoj javnosti i onda sve ovde postane cirkus, tako i ceo događaj u Briselu ima prilično tu boju jednog loše režiranog spektakla“, rekao je Milan St. Protić.

Podsetimo, predsednik  Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u utorak uveče na RTS-u, kada je trebalo da “otkrije istinu” o dijalogu u Briselu i davanju saglasnosti na Evropski plan za Kosovo. U ovoj verziji istine bilo je mnogo nelogičnosti, začuđenih pogleda i zaprepašćenosti voditelja, mnogo bespotrebnih informacija, a bila je tu i jedna tabla. Mnogo skupa.

“Znam ja šta vas interesuje, nemojte da se sekirate. Za vas ću posebno da odgovorim sve. Kod vas sam dobrodošao svaki dan, što bi rekla deca – tamo mi berete uši, a ne pitate. A večeras ja odgovaram… It’s my turn (moj je red)“, rekao je Vučić u utorak pre podne na konferenciji sa evropskim komerarom za proširenje Oliverom Varheljijem, najavljujući gostovanje na javnom servisu.

Ova emisija trebalo je da donese odgovore na nekoliko važnih pitanja. Da li saglasnost Srbije sa Evropskim planom za Kosovo znači i neformalno priznanje Kosova? Da li je Srbija pogazila svoje crvene linije i saglasila se sa prijemom Kosova u Ujedinjene nacije? Šta se dešava sa formiranjem Zajednice srpskih opština?

Oni koji su pomno pratili obraćanje predsednika, nisu dobili odgovor ni na jedno od njih.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare