Aleksandar Vučić Foto: Printscreen/Tv Pink

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući na Pinku komentarisao je takozvani ‘državni udar’ u Rusiji, koji je izvršila privatna oružana paravojna formacija grupa Vagner, Jevgenija Prigožina, nekadašnjeg Putinovog kuvara.

Regionalnim medijima, čini se, bilo je šokantije „Vučićevo oglašavanje“ od same situacije u Rusiji.

„Vučić o pobuni u Rusiji: Svaka čast Lukašenku, ali Putin je sve riješio“ nasavlovljava Indeks svoj tekst u kojem prenose Vučićeve reči:

„Srbija nikad ni u jednoj zemlji neće podržati puč, prevrat. Vlast se menja na izborima, jasno iskazanom voljom građana. Ovo nije događaj koji neće ostaviti posledice i po stanje na bojištu u Ukrajini i na unutarnje političko stanje. Mislim da će ovo imati dubinske i teške posledice“.

Portal Klix prenosi deo reči predsednika Srbije koji podseća javnost da Rusija nije izgubila u Prvom svetskom ratu.

„Imali su više divizija, ali je teška situacija iznutra i strane službe koje su razbile jedinstvo u Rusiji, doveli do nemira u zemlji.

„Uprkos pokušaju Kerenskog, da u jednoj uspešnoj bici u junu 1917. godine preokrene stvar, izbija Oktobarska revolucija koja je dovela do decenija uništavanja svega što je pravoslavno i decenija uništavanja ekonomije, kazao je Vučić“, a preneo ovaj portal pod naslovom „O vojnoj pobuni u Rusiji oglasio se i Vučić: Uporedio aktivnosti Wagnera sa Oktobarskom revolucijom“.

Sa gotovo identičnim naslovom kao Indeks, svoj tekst je naslovilo sarajevsko Oslobođenje: „Oglasio se Vučić o pokušaju državnog udara u Rusiji: Svaka čast Lukašenku, ali ovo je završio Putin“.

„Za razliku od većine koji misle „tresla se gora, rodio se miš“, mislim da će ovo imati teške posljedice. Putin je govorio o Prvom svjetskom ratu, ne znam koliko gledaoci znaju, da Rusija nije izgubila u Prvom ratu“.

„PRVI PUT NAKON HAOSA U RUSIJI: Oglasio se predsjednik Srbije Aleksandar Vučić -„Ovo će imati teške posljedice…“ slovi tekst na portalu Slobodne Bosne koja piše, oslanjajući se na Vučićeve reči, da „će ovo imati teške posledice“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare