Foto:Screenshot

Odbornici opozicije u Majdanpeku oglasili su se večrras nakon privođenja u policiju zbog sprečavanja rada sednice Skupštine ove opštine. Oni su istakli da su sednicu sprečili u više navara i to samo zbog jednog zahteva, a to je da se predsednik odborničke grupe Srpske napredne stranke Dejan Vagner javno izvini zbog svog nedoličnog ponašanja i uvreda upućenih odbornici Ireni Barbulović i opoziconim odbornicima.

„Obzirom da mu je to bilo ‘ispod časti’, svesno smo se odlučili da blokiramo rad sednice što je naše odborničko pravo. Napominjemo da smo to uradili svi zajedno, a ne samo pojedini odbornici koji su danas bili saslušavani, a naročito Vladimir Božić koga još uvek ‘ispituju’ u policijskoj stanici“, navodi se u zajedničkom saopštenju.

U saopštenju su podsetili i da je Vladimir Božić bio privođen i prethodne godine isto u svojstu građanina, a nakon čega je priveden u pritvor u Negotinu kao branilac planine Starica.

„Mi smo se danas borili kako bi se naš glas čuo i kako bi se izborili za dostojanstvo i čast naših koleginica odbornica ali i svih žena koje pored fizičkog trpe i verbalno nasilje“, dodaje se još u saopštenju.

N1 je ranije danas preneo da je nakon incidenta u SO Majdanpek za vreme zasedanja lokalnog parlamenta policija privela odbornike Irenu Barbulović, Vladimira Božića i Martina Bežinarevića.

Opozicioni odbornici su, protestujući zbog uvreda izrečenih Ireni Barbulović od strane šefa odborničke grupe SNS, razvili transparent „JEDI G***A BRE“ sa potpisom Vagnera, i upalili dimnu bombu. Zbog toga je došlo do prekida sednice.

***

BONUS VIDEO – Dve trećine direktora i funkcionera u Čačku steklo zvanja na privatnim fakultetima: Opozicija traži da se te diplome ispitaju

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar