Foto:Vladislav Mitić/Nova.rs

Koalicija za nadzor javnih finansija saopštila je danas da je dobila obaveštenje Tužilaštva za organizovani kriminal o odbacivanju krivične prijave protiv predsednika i premijerke Srbije, kao i protiv predsednice parlamenta zbog "protivustavnog uvodjenja vanrednog stanja".

Iz koalicije su podsetili da su u vezi sa proglašenjem vanrednog stanja u Srbiji 15. marta „mimo Narodne skupštine“, podneli krivičnu prijavu protiv Aleksandra Vučića, Ane Brnabić i Maje Gojković zbog sumnje da su izvršili krivično delo „Napad na ustavno uredjenje u sticaju sa krivičnim delom Udruživanje radi protivustavne delatnosti“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Tužilaštvo za organizovani kriminal nas je obavestilo da Aleksandar Vučić i još dve osobe, ni po čemu bitne, nisu izvršile državni udar niti bilo koje krivično delo kada su, protivno Ustavu Srbije i mimo Narodne skupštine, sredinom marta proglasile vanredno stanje“, stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da „nema te političarske krpe ni krpice kojoj tužilaštvo neće biti zakrpa, ni tog nepočinstva vlasti kojem ono neće biti zaštita“.

„Nema nam druge nego da tužiocima poverujemo. Ne toliko zbog toga što u njihovu objektivnost i profesionalnost ne sumnjamo, koliko zbog uverenosti da su pažljivo i detaljno preispitali posledice svoje odluke. Po sebe, naravno. I kao uvek, razume se“, piše u saopštenju Koalicije za nadzor javnih finansija.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar