Foto: Promo

Nova stranka je jednoglasno donela odluku na Predsedništvu da napusti LIBSEEN (liberali jugoistočne evrope) zbog prijema DPK čiji je osnivač Hašim Tači, saopštila je NOVA.

Kako navode, smatraju da organizacijama čiji su osnivači ratni zločinci nije mesto u liberalnim organizacijama, već na smetlištu istorije.

„Ideologija kojoj je cilj postizanje slobode pojedinca na račun društvene jednakosti i društvene stabilnosti je ono čemu Nova stranka teži a organizacija koja je primljena sasvim suprotna tome. Ne delimo iste civilizacijske vrednosti koje su u jezgru liberalne ideologije. Smatramo da najnoviji član LIBSEEN-a nije doziveo potpunu katarzu i distanciranje od svojih osnivača koji su optuženi za teške ratne zločine i zločine protiv čovečnosti. Među delima koja se osnivaču stavljaju na teret su nezakonito zatvaranje, okrutno postupanje, mučenje i ubistva, kao i zarobljavanje, prisilan nestanak i progon ljudi“, piše u saopštenju Nove stranke.

Kako dodaju, na sastanku u Sarajevu tokom ovog vikenda od tri organizacije iz Srbije dve su glasale protiv prijema DPK, dok je jedna bila za.

BONUS VIDEO Aris Movsesijan i Nemanja Šarović o ulozi SPC u politici i predizbornom bunaru želja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar