Foto: Ne davimo Beograd

Šef odborničke grupe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović kaže da je odbornik SNS Nebojša Bakarec tokom današnje sednice Skupštine grada Beograda uređivao portal Informera.

Veselinović je na svom Tviter nalogu danas prenosio detalje sa sednice grada, na kojoj se raspravljalo o predlogu budžeta Beograda za sledeću godinu.

U izjavi za Nova.rs tim povodom Veselinović kaže da su on i njegovi odbornici tokom sednice primetili da Bakarec „koristi wordpress sistem za uređivanje sajta Informera, obrađuje slike i unosi tekst“.

„Napadi na nepodobne građane, opozicione političare i nezavisne medije dolaze prvo od političara Srpske napredne stranke, a nakon toga bivaju prenošeni od strane režimskih medija, poput Informera, Srpskog telegrafa, PINK-a i sličnih, a danas smo mogli da se lično uverimo da je stvar još gora i da je narodni poslanik i odbornik u Skupštini grada Beograda ispred SNS-a, Nebojša Bakarec jedan od urednika Informera. Saznanje da Nebojša Bakarec lično uređuje Informer i direktno objavljuje članke na sajtu ovog lista je novo dno srpskih medija. Naime, na sednici Skupštine grada mogli smo da primetimo da Bakarec koristi wordpress sistem za uređivanje sajta Informera, obrađuje slike, unosi tekst”, izjavio je Dobrica Veselinović i zaključio:

„Do sada smo mogli da pretpostavljamo da je Informer produžena ruka SNS-a, a sada je to potpuno jasno“.

Foto: Ne davimo Beograd

Kako dodaju iz Ne davimo Beograd, Nebojša Bakarec se prethodnih meseci posebno isticao „najodvratnijim optužbama i napadima, opravdavajući pretnje smrću dnevnom listu Danas, tvrdeći da su N1 i Nova S izdajničke televizije, da su opozicioni poslanici rušitelji države, a ekološki aktivisti fašisti“.

„Bakarec je takođe aktivan u opravdavanju katastrofalne medijske slike Srbije. Mi smo do sada mogli da vidimo da su režimski mediji pod uticajem SNS političara, ali da jedan poslanik i odbornik uređuje ovaj tabloid u kome svakodnevno možete videti najveće gadosti u stvari je potvrda da iza uređivačke politike ovog tabloida stoji Srpska napredna stranka”, poručila je Natalija Stojmenović i podsetila da su u ovom tabloidu godinama izlazile najodvratnije kampanje protiv političkih neistomišljenika režima.

Portal Nova.rs pozvao je Bakareca za komentar, ali on je rekao da je na sednici i da ne gleda šta objavljuju odbornici Ne davimo Beograd.

BONUS VIDEO: Bakarec luduje u Skupštini: Ne zna kako se zove SNS, ali zato zna s kim je u braku urednica zabavnog programa RTS

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar