Vladan Slavković iz Lokalnog fronta smatra da napad na Predraga Voštinića "najverovatnije nije bio politički motivisan, već se radi o obesti". Novinarka Biljana Lukić ističe da ukoliko tužilaštvo objavi imena napadača "onda će sve biti jasnije".

Aktivista Lokalnog fronata Predrag Voštinić je vozio bicikl između dva kružna toka u Kraljevu, kada su ga automobilom izgurali na bankinu, a potom se vratili i još jednom se sudarili sa njim. Prelom šake desne ruke, ugruvano rame i hematom na glavi – to je epilog ovog incidenta u Kraljevu. Otkrilo se ko su napadači, a tek ćemo saznati da li je reč o zastrašivanju, obesti nekih mladića ili o običnom saobraćajnom prekršaju. Gost jutarnjeg programa „Probudi se“ bio je Vladan Slavković iz Lokalnog fronta.

Slavković navodi za N1 da u datom slučaju govorimo o bahatosti.

„Po prikupljenim podacima mi smo uspeli da utvrdimo da je postojala namera, jer se desila odluka da se napravi pun krug kod kružnog toka. Znači doneta je odluka da se vrati, zatim skrene i da ide ka biciklisti koji beži od njega. Namera postoji, povod ne mogu da tvrdim da je politički iako sve govori u prilog toj teoriji“, objasnio je Slavković u emisiji „Novi dan“.

Foto: N1

Prema njegovim rečima ta namera može da bude opravdana nekim političkim razlozima.

„Ako smo mi dostigli nivo u društvu u kome svako ko ima značku i popije može da raspolaže životom bilo kog bicikliste, bez obzira da li je to Peđa, onda smo mi definitivno nastradali. Jer je ova država dostigla taj nivo da deli značke bilo kome“, rekao je aktivista Lokalnog fronta.

PROČITAJTE JOŠ

Lukić ističe da će nam sve biti mnogo jasnije, ako tužilaštvo objavi imena napadača.

„Suština je da je bio napad. Imamo situaciju da je nakon 24 sata krenula cela SNS mašina na društvenim mrežama i da su svi, račinajući i botove, angažovani da govore kako je to slučajna nesreća. Pre nego što je i policija dala prvo zvanično saopštenje, botovi su znali o čemu se radi. Onda imamo još goru situaciju, da je juče popodne ta osoba koja je pregazila biciklistu dala intervju ‘Kuriru’ koji kaže kako je Voštinić na biciklu napao njih i oštetio vrata automobila. Ja jedva čekam da Tužilaštvo iznese šta je tu sve bilo i ako se desi čudo da objave imena, onda će nam biti sve jasnije“, smatra novinarka.

Foto: Printscreen Nova/Video

Slavković je izneo da se Voštinić oseća dobro, ali da je bio u stanju šoka kada se sve to desilo.

„Njega je najviše povredila činjenica da se nad njim dok je ležao ispred automobila nagnuo jedan od putnika i počeo baš da mu preti: ‘Daj bože da preživiš, da ti ja presudim’, to su stvari koje dokazuju ne samo bahatost, nego i jednu obest. Neko sebi dozvoljava da presuđuje nekom ko je preživeo i to je ono što je Peđu najviše povredilo, ali je sada još odlučniji da se protiv takvih stvari bori“, rekao je aktivista i dodao da u ovom slučaju “ najverovatnije nisu bili politički usmereni motivi, nego su napadači jednostavno bili obesni“.

Lukić ističe da je važno sačekati kakav će biti epilog ovog slučaja i otkrila šta može najviše da utiče na to.

„Ako se objave imena putnika u tim automobilima mi ćemo znati da li će ovaj slučaj imati prvani epilog po pravdi ili će biti još jedna svinjarija ovog režima“, zaključila je novinarka.

BONUS VIDEO Šta i(li) ko stoji iza napada na Predraga Voštinića?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar