Emilija Milenković, studentkinja Fakulteta političkih nauka, obratila se okupljenima ispred Skupštine Srbije u Beogradu. U svom obraćanju, ona je opisala kako izgleda njen život pod vlašću Srpske napredne stranke, navodeći da više od pola njenog života upravo ta partija na čelu države.

Sve informacije sa današnjeg protesta pratite u našem BLOGU UŽIVO.

„Moje ime je Emilija, moj otac nije predsednik, moja tetka ne živi u Kanadi i moj brat nije direktor neke velike firme. Više od pola mog života na vlasti je SNS… Slušajući o strašnim dešavanjima devedesetih, dvehiljaditih, pitam se kada ćemo da skinemo autoritarne vođe na prvi znak represije – kada ćemo da shvatimo šta je demokratija i kada ćemo da naučimo iz sopstvene istorije? Odgovor je logičan – to će se desiti kada mi, mladi, izađemo na ulicu“, rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ...

Ona se potom osvrnula na to kako se vlast ponaša prema mladima.

„Ali šta ova vlast radi tim mladim i glasnim ljudima, nedavno su mnistar Aleksandar Martinović i državni sekretar Đorđe Dabić na društvenim mrežama i u Skupštini targetirali našeg druga i stuenta Pavla Cicvarića i njegovu porodicu. Ali prekjuče su ovde, ispred Skupštine, studenti izviždali sve one koji nisu osudili ove napade“, objasnila je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare