Foto:TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/

Poslanice Stranke slobode i pravde (SSP) u prethodnom sazivu parlamenta Jelene Milošević upitala je danas ministra policije Bratislava Gašića gde su nestala 63 pištolja iz PU Niš.

„Javnost, a posebno nišku, uznemirila je vest da su iz PI Pantelej Niš nestala 63 pištolja, koja su građani predavali tokom akcije razoružavanja a nakon nezapamčenih tragedija koje su nas zadesile u maju. Sumnja se da su pištolji završili na crnom tržištu, što građane dodatno uznemirava“, ističe Milošević u saopštenju.

Ona, kako kaže – kao građanka, majka, narodna poslanica, Gašiću upućuje pitanja kako je moguće da oružje nestane iz prostorija Policijske uprave, ali i koje je korake preduzeo kao ministar da pronađe nestalo oružje.

Pročitajte još

Upitala je i ko je odgovoran zbog stanja u kome se srpska policija nalazi i čemu služi mera razoružavanja građana, ako se to oružje uz pomoć policije vraća na crnom tržištu.

„U šta ste pretvorili našu policiju?“, pitala je Milošević Gašića.

„Posledice partizacije policije osećaju i trpe svi građani. Ne mogu policijom da upravljaju razni Stefanovići, Vulini, Gašići, da se umesto iskusnih policajaca i inspektora postavljaju partijski poslušnici. Ne može policija da funkcioniše bez direktora godinama, jer ministri nisu želeli profesionalca već partijskog vojnika. Dok se proganjaju hrabri i časni policajci, iz policijskih uprava nam nestaje oružje. Građani takve informacije dobijaju od medija koje alarmiraju ponovo časni policajci. Ministre, prestanite da štitite ljude koji kaljaju srpsku policiju, omogućite časnim policajcima da rade svoj posao bez pritisaka. Ili podnesite ostavku, ako niste sposobni da rukovodite ministarstvom“, ističe Milošević u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar